växeln hallå hallå

Sitter och jobbar här i växeln. Lite tips om du ska ringa till en växel:

- Presentera dig inte, det är väldigt förvirrande eftersom man är beredd på att söka på det namn man hör. Och jag bryr mig faktiskt inte om vad du heter.

- Prata tydligt, och stava gärna ett krångligt efternamn.. Nej, jag vet antagligen inte hur Szcpehatjei stavas.

- Ställ inte din fråga till mig, jag kan inte svara på om du är behörig till lärarprogrammet, då skulle jag arbetat som studievägledare. Men om du är snäll kan jag koppla dig till någon som vet.

- Framför inte dina klagomål till mig, jag bryr mig inte om du tycker att telefontiden till studentcentrum är dålig, couldn't care less.

- Låt inte så jäkla otrevlig. Det blir så tråkig stämning då. Och tack för att jag kopplar dig??

- Snälla ta reda på vad du ville fråga, vem du vill söka, eller någon info iaf. Vet inte du, vet defintivt inte jag vem du vill prata med.

- Tänk på att om någon i en växel ber dig dröja ett slag för att kolla upp något sätter sig själv på mute men hör dig väldigt bra fortfarande, så säg inget dumt.

- Tro inte att de som jobbar i en växel har koll på alla anställda, när de förväntas vara tillbaka, vart de befinner sig, vad de åt till lunch. Det jobbar 4500 anställda på Linköpings universitet. Jag vet inte vad någon gör och vart, om de inte hänvisat det. Är det klart? Jag vet inga arbetstider heller för den delen.

If Only You

lite pinsamt att erkänna det, men jag tycker faktiskt den låten är ganska bra. Men det skulle jag nog förneka om någon konfronterade mig.

Flytt 1 januari, fortfarande inom Linköpings gränser men närmare stan och till en trevlig etta :D Ska bli väldigt skönt att få ett eget kök plus att det är närmare stan.. Och närmare J såklart :D

På torsdag blir det Uppsala. Jag är förvånad över hur lite jag längtar hem egentligen, visst saknar jag alla (speciellt dig mamma) men annars längtar jag inte hem. Jag trivs här i Linköping, väldigt bra tom skulle jag vilja påstå. Tror att det har att göra med en viss person :P ..

Köpte en skrivare idag.



på rosa moln.

mat mat mat är det allt du tänker på

MAAT! Men vad ska jag äta? Jag har ungefär 50 kr på mitt konto just nu så jag tänkte ta nåt hemma, men har inte så mkt att välja på. Vet inte vad jag är sugen på heller.. majskolvar kanske? fast det blir man inte så där jätte mätt på, kycklingkebab kanske? Pasta mexicana? Nej har ju för en gångs skull sallad hemma så det får bli kycklingkebab. Gjorde potatisgratäng igår för första gången, måste medge att jag faktiskt är lite stolt över mig själv. Den fick bra recensioner. Jag kan göra både kladdkaka och potatisgratäng :D och pastagratäng, för den gjorde jag ungefär 3 ggr innan jag hade matlagningsprov.
Så fick man ju faktiskt MVG i matlagning, ett betyg som har hjälp mig mycket under mina universitetsstudier.. :P

Idag satt jag i skolan och pluggade ifrån 10-15, en rätt givande dag må jag säga, har dock väldigt mycket kvar att läsa till tentan men det ordnar sig. Sociologin verkade intressant iaf, visste ni att tamagotchin kom 97? Jag kommer ihåg vilken hysteri det var kring dessa, alla hade minst en och det var inte ovanligt att man byte med varandra. Men sen förbjöds de i skolan och trenden dog ut, bokstavligen kan man säga eftersom om man lämnade den hemma en hel dag dog den. Jag och Malin har precis varit på power-yoga btw, nu fick jag bevisat hur ovig jag är. Man skulle ligga på golvet och ta benen bakom huvudet och lägga foten mot golvet, jo tjena att man klarar det.. fast det verkade lite överkurs. Men det var ganska kul ändå.

Nej om man skulle gå ut i köket och laga lite mat, Dong har städat iaf :D

aa men duuurrååå

Jaha så var det måndag igen. Dagarna bara går och går.. Ifredags fyllde jag ju som sagt 20 år. Min förfest-fika var väldigt trevligt :) Den enda som kom från min korridor var Dong, en 30-årig vietnames. Vi lärde honom öl-spelet, det var kul :D Sedan var det mellanstadiedisco, med en massa gamla låtar och så sålde de klassiker som fifty/fifty, bananaskids, godishalsband och jenkatuggumin i baren.

Lördagen var också kul, sjukhusfest på NH, väldigt mycket folk och mycket bättre DJ än sist iaf.. Trevlig förfest var det också, i en lägenhet som jag inte skulle ha något emot att bo i. Har tröttnat rejält på att bo i korridor, speciellt sen städschemat tydligen har börjat ignorerats. Det är någon som slängt räkor och tonfisk utan att tömt soppåsen efter, jag bara väntar på att en trevlig odör ska sprida sig genom korridoren. För jag kan ju säga att jag inte tänker gå ut med den, no way. Jag lever hellre med lukten. Jag tänker inte vara någon "korridors-mamma"..

städa? plugga? facebook?

ska iaf röra på fläsket lite 16.30, spinning! dock bas, men har ju precis varit sjuk och inte tränat på ett tag så kanske är en bra början.

Juste, var det någon som såg parlamentet?
Björn Gustafsson är faktiskt hur rolig som helst, ska försöka gå och se honom, antingen i Norrköping eller i Uppsala. Till Norrköping kommer han den 31:a tror jag och till Uppsala den 14:e.
Magnus Betnér är ju också väldigt rolig, speciellt det han sa om stureplansprofilerna var kul. Kanske kommer ihåg lite fel, men typ så här sa han : Stureplansprofilerna har ju uttalat sig om att deras liv kommer att ändra drastiskt av dommen, men det kommer det ju egentligen inte, de kommer fortfarande få gå före i kön, i duschkön förvisso, och det kommer ju fortfarande sprutas, fast det är nog inte de som sprutar, och de kommer ju komma på att nej inte betyder nej.
HiHi

nej nu ska jag nog städa lite, mina 20kvm är så mycket trevligare om det är städat.

FÖR IDAG ÄR DET MIN FÖDELSEDAG

och jag fyller 20 år!! :) efter att ha blivit väckt med frukost på sängen med sång och paket så är det snart dags att åka till systemet :) har även fått hem min present till mig själv, en w880i, super fin men om bara simkortet ville bli aktiverat någon gång så kan vi köra..

Idag är det även tre år sedan dubbelmordet här i Linköping, ingen mördare gripen än. Hur kan man mörda två personer i centrala Linköping en vardagsmorgon utan att någon har sett något?

Jaja åter till lite roligare saker, ikväll blir det fika/förfest och sedan mellanstadiedisco på HG :P Imorgon blir det sjukhusfest på NH. Blir nog inte mycket tid för psykologiboken den här helgen..

Nu ska jag sjunga lite för mig själv

hej och välkommen till Linköpings universitet.

En av männen förde bland annat in en fjärrkontroll i hennes slida och analöppning.

De blev dömda, tur var väl det. Vad annars skulle man tro om Sverige, vadå en fjärrkontroll?? Vem fan skulle vilja få en fjärrkontroll uppstoppad?? Fyra år är alldeles för lite, om man är sjuk nog att göra något sådant borde man dels genom gå psykiatrisk vård och kanske vara borta från samhället i minst 10 år.
Men tur var det iaf att de blev dömda, hade de gått fria skulle det ju skickat ut meddelandet att om man som tjej inte får ändra sig när det gäller sex. Har du sagt ja får du stå för det.

Sitter och jobbar :) trevligt trevligt

du, bara du

Helgen i korta drag:

-Fredag: Skola 9-15 sedan utgång till HG :)
-lördag: Bakisdag med besök på McD och sällskapsspel på kvällen, jag vann stort, alltid lika trevligt.
-söndag: Städning av korridor, alltid lika kul nej men nu var det gjort iaf. Nu städning av rum och sedan plugg..
Men from tisdag är jag ledig en vecka iaf :D:D

Och på fredag blir ju jag 20 hela år! Systemet nästa :)

WHYY??

varför vaknar man alltid tidigt när man inte behöver?

Det är inte lätt när det är svårt.

Jag vet inte ens vad jag ska skriva. Allt är så svårt, känns så jobbigt. Jag vet inte vad jag kan göra för att det ska bli bättre, kännas lättare. Här hemma är det svårt, allt blir mer påtagligt och det går inte att skjuta bort. Jag vill inte känna mig så här, som världens mest hjärtlösa människa. I Linköping går den känslan att skjuta bort, men inte här. Jag vet att jag inte kan göra något konkret egentligen, inte utan att offra mig själv, men det känns ändå svårt. Nu svamlar jag kanske lite, men jag är väldigt trött.
Åkte hem idag, direkt tåg - love it. Fick en väldigt bra plats också, dock precis utanför toaletten, vilket iofs inte hade varit ett problem om inte folk generellt har sån liten blåsa. Om man inte kan hålla sig två timmar borde man kanske uppsöka läkare? Alla utom jag gick nog på toa på tåget. Jag undviker allmänna toaletter i den mån det går, jag undviker helst att sitta nära dem också. Det finns två undantag; innan bio och innan flyg (flygplats toaletter är bättre än flygplans). Men tåg och buss skulle jag aldrig gå på om jag inte var tvungen, tvungen. Jajuste ett annat undantag då allmänna toaletter funkar alldeles utmärkt är när man är på festival. Kanske enbart för att en toalett är en toalett och en bajamaja är en bajamaja, behöver jag säga mer? Krogen är också ett undantag, då enbart för att det andra alternativet är att man kissar på sig, eller möjligen i en buske men då finns ju alltid risken för exponering av mer av sig själv än vad man egentligen vill.
Nej ännu ett meningslöst och tråkigt inlägg, tur att jag inte har några läsare.
Nu: tandborsten Sen: 2½ men Ännu mer sen: Sova Ännu ännu mer sen: vakna

godnatt!

puff i påsen

Efter en väldigt trevlig helg har nu Tess åkt hem till Uppsala igen.
I fredags var vi på NH och igår åt vi på HG och sen hade vi satc-maraton :)

Fortsätter lyssna igenom min gamla musik-mapp, vissa låtar funkar fortfarande, andra kanske är mindre bra, men framkallar väldigt trevliga minnen iaf :D Allt var så mkt enklare när man var fjorton, ens största problem var då hur man skulle få tag på sprit och vart man skulle dricka den, vilket oftast löste sig på något sätt. Veronica: Mästare på häxblandningar i läckande sportflaskor. Hm.. Under största delen av åttan/nian sov jag nog fler helger hemma hos Jennie än hemma hos mig själv :D Vad kul vi hade..

nostalgi

Jag & Tess lyssnar igenom gammal musik som vi lyssnade på när vi var sisådär fjorton år. Vilka minnen man får..


FEM GÅNGER STORSLAM!

fredaaaaaaaaag

Hade världens mardröm i natt, kommer inte ihåg vad den handlade om men jag vaknade med en väldigt obehaglig känsla i magen som delvis sitter kvar. Nånting om utslagna tänder var det, kommer ihåg den biten hur tänder blev utslagna mot en bom vid fiskaffären ungefär, saken är bara att det inte finns någon bom där? Annars såg det ut exakt som det gör i verkligheten, fast det var sommar för det fanns rödavinbär på de buskarna där. Undrar hur Frued skulle tolka den drömmen..

När vi i onsdags satt i vår grupp och disskuterade inför seminariumet så kom frågan om hur mkt föräldrar egentligen påverkar barns intressen upp. En tjej menade att hennes son hade en kärlek till asfaltsläggare och att hon och hennes man inte hade överfört det på honom. Men är det en slump att de flesta små pojkar är väldigt förtjusta i bilar, traktorer och i princip alla stora fordon? När jag jobbade på dagis kommer jag ihåg att de flesta små killar blev helt till sig när sopbilen kom, varför? Medfött eller överfört av vuxna i sin omgivining? För visst var det så att fröknarna glatt kunde utropa att "titta där, där kommer sopbilen " och då främst till pojkarna. Då sprider man ju budskapet, att hey titta där, där kommer sopbilen och du ska tycka att det är kul.

Val av yrken är ju också ganska ofta överfört att föräldrarna, för det kan ju inte vara en slump att ett visst yrke är vanligt i vissa familjer? Eller är det en medfödd talang och intresse som får barnen att vilja utbilda sig till samma som föräldrarna eller är det överfört? T ex Freud, som forskade bl a om försvarsmekanismer, är det en slump att hans dotter också valde att forska vidare om det? Var det medfött eller överfört omedvetet, eller kanske medvetet, av pappa-Freud? En fråga att klura på..

men ikväll ska det inte kluras nåt, ikväll blir det NH och fest med temat lagens änglar, dresscode vit, vitare, vitast..

Men nu blir det till att röra på fläsket i ryd-rundan, see ya..

en tripp till tornby

Idag hade jag ett seminarium på förmiddagen, rätt intressant faktiskt.
Sedan en tripp till tornby och ikea. Trevligt, trevligt.

IMORGON KOMMER TESS! WILL BE VERY VERY FUN, då ska tess få uppleva den spirande kulturen här i Linköping. Den vackra omgivningen här i spännande Ryd Centrum. Ryd som aldrig sover, where everybody knows your name.. Nej men Ryd centrum är en trevlig plats fylld med betong och fjortisar! Fast till störst del bor det faktiskt studenter här i Ryd, det är bara synd att det ligger ett par grundskolor i närheten som gör att det svämmar över av äckliga fjortisar.



jag vet inte om jag ska skratta eller gråta..

mupp

jobbigt, men ofrånkomligt.. rätt skönt på ett sätt också.

?

alltså kavjar med banansmak kan väl inte vara gott?

dålig dag.

Det tjuter i mina öron. Ytterligare ett problem, vad bra! Usch nu börjar jag få 20-års kris på riktigt, inte många dagar kvar nu. Vad ska jag göra med mitt liv? Fick tillbaks min första tenta idag, fick bara G och då undrar jag, är det värt att fortsätta då? Borde man fortsätta på något man inte är bra på? Man kanske borde hitta det där man är bra på, och hålla sig till det? Men om man inte är speciellt bra på något, vad gör man då? många frågor, få svar.
Jag har noll motivation, man blir ju inget av den här kursen egentligen (man blir en skuld rikare iofs) men den kanske leder till nåt bra.. nej usch, jag vet inte vad jag vill. Eller jag skulle helst bara gå i ide. Som pricken över i har jag ont i huvudet och ögonen och så känns det som jag har gått upp ungefär 100 kg, grattis både dum och tjock! jag fick jackpot i livet.. nej nu ska jag äta en karta alvedon och hoppas att jag mår bättre, måste iväg och träffa min arbetsgrupp, jippie!

trots en riktigt dålig dag finns det ju en del saker som får mig att må bättre iaf. puss.

Om möjligt ska jag vara ännu mer bitter, nu över mitt boende. Det är någon som har lagat något som nu ligger och stinker i kylskåpet. Så varje gång man öppnar kylskåpet får man hålla andan. Just love my life..

på fredag kommer förhoppningsvis tess iaf :) det ser jag framemot, hon kan se framemot att känna stanken från kylskåpet iaf hihi.