aaarg

Okej. Nu har jag lärt mig. Man ska alltid, alltid utgå ifrån att ingen kan sköta sitt jobb rätt, man ska alltid ifrågasätta och undra om de verkligen vet vad det pratar om. Har nu suttit och väntat en hel dag på en cykel som skulle kommit idag. Pratade med en gubbe runt 10 som frågade om jag var hemma vid lunchtid och att de skulle komma med den då. Javisst sa jag. Nu ringde jag och frågade var de höll hus, "Va, nej din cykel ska levereras den 1/2". JAHA??! Grrr...*@x'*'! Om man nu menar "Är du hemma vid lunchtid imorgon?" kan man väl vara lite mer tydlig med det ..

Nu ska jag GÅ och träna. Hejdå

torsdag

- Börja plugga! NUU Säger jag!
- Meh jag ska bara...
- Inga ursäkter, börja läsa!
- Jag gör det när cykeln har kommit...
- Men den kanske inte kommer förrän om en timme, så vad hade du tänkt göra tills dess menar du?
- Jag vet inte.. kolla bloggar, facebook kanske...
- Men du har drygt 250 sidor kvar att läsa..
- Jo, jag vet.
- Så varför börjar du inte läsa då?
- Jag vill inte.

Så där låter det ungefär i huvud. Men jag ska snart börja plugga, jag lovar.

Ahaa!

"Sedlighetsroteln är ett opium för folket", fyndigt tänkte fjortonåriga Sibel.
Nu, sex år senare, föll poletten ned. De hade fått det från Karl Marx.

växeln hallå, hallå

Ibland underskattar man sig själv. Fick VG på tentan i kvantitativmetod. Fick 42 av 50 poäng, vilket är otroligt bra, om jag får säga det själv (ibland måste man få vara lite självgod och trotsa jantelagen!). Kan dock inte ta åt mig all ära, eller jo det kan jag ju - det var ju trots allt jag som skrev den, men skulle aldrig klarat av den så bra utan mina privatlektioner med min snygga privatlärare. Så nu är jag skyldig att vara värdinna åt en Star trek-kväll och servera middag samt diverse tilltugg till filmerna. Trodde att det var ett säkert löfte eftersom jag aldrig trodde att jag skulle få VG, men nu får jag stå mitt kast och det gör jag så gärna.

Sitter och jobbar. Om man ska ringa till en växel måste man antingen ha koll på; vem man söker, vad man vill ha hjälp med, annars blir det jätte svårt för mig. Helst ska du prata svenska eller engelska. Jag förstår tyvärr inte Danska.

Den ultimata "ringaren" är någon som inte presenterar sig, utan bara säger kort och gott "Jag söker Anna Andersson, på IBL". Skit bra, inga missförstånd.

Chiiip BOOOOING

Jag har nu ett jägernyckelband, ett jägerblomhalsband och en jägerscarf i min ägo. Någon som är avundsjuk? Förstod väl det. Igår var det alltså afterskifest på NH med liveband i sann afterski-anda samt en massa tjejer som gick runt och sålde jägershots för 20 kronor. Kvällen startade med förfest hos Jonte och co. Vi lekte lekar, bland annat "chipen", vet bestämt att jag lekt denna lek förut men kan inte komma på när, men tror att Jennie var med iaf? Eller? I alla fall går leken ut på att man inte får visa tänderna och så ska man en efter en säga chip eller chip boing, säger man chip boing ska man byta håll. Det är roligare än vad det låter.
Kvällens höjdpunkt var annars duetten mellan Jonatan och André. De sjöng "A whole new world".

Nu är jag så där lite lagom sliten efter två festkvällar den här helgen, nästa helg blir vit! Men har i alla fall orkat pluggat i nästan två timmar vilket dämpade min pluggångest lite. Ikväll blir det bio, I am legend. Nu blir det dusch och kanske en macka.

a

Så försvann ett par inlägg, tack blogg.se. Eftersom jag kom hem kl 4.30 blir det sängen igen nu!

dagens 2

Det blev ingen joggingtur. Jag bangade helt enkelt, det blev en vårpromenix istället, dels för att det känns som att jag har en förkylning på G (skrev nog det tidigare också)och sen för att jag antagligen var lite för optimistisk angående vårvädret. Men en promenad är inte fy skam!

Igår var det vår första nollningsaktivitet, pubkväll på HG. Kom mer folk än vad vi hade räknat med, ca 30 nollor kom men bara tre faddrar. Okej, de andra faddrarna kom senare, men ändå har man bestämt att vi ska möta nollorna där kl 19, då är man som fadder fan där tio i. Men nej, vissa ansåg sig ha rätten att komma vid halv åtta. Jag är så jävla trött på slacker-beteende. På folk som bara glider och hänger på alla andra, som aldrig tar tag i något själva utan väntar på att andra ska fixa allt. Jag hoppas innerligt att det slår tillbaka senare, att när de sen står där och söker jobb så kommer svaret bli tack, men nej tack. Men antagligen så kommer det inte bli så, och det gör mig jävligt irriterad och frustrerad.

Nej nu ska jag äta lunch (rester från igår, hur moget är inte det?)

Dagens

Dagens väder: Soligt och 8,3 grader.
Dagens planer: Årets första joggingtur utomhus, h&m, soffan.
Dagens frukost: Gröt och köttbullsmacka.
Dagens låt: Havet är djupt
Dagens gubbe: Durkheim
Dagens gladaste ögonblick: "Tillgängligt belopp på kontot är 9485 kronor"
Dagens tråkigaste ögonblick: hyra + gymkort + bredband = inte många kronor kvar
Dagens dryck: Echinagard, känner att jag möjligen har en förkylning på G.



Nu ska jag utforska om det finns något bra joggingspår häromkring..

kiwi

HAHA jag bröt av nyckeln i mitt cykellås idag HAHA. HAHAH jätte kul HAHAHA. Men lyckades leta upp en snäll vaktmästare som, med hjälp av en bultsax, knipsade upp låset. Det var snällt av honom, annars skulle jag helt enkelt lämnat min cykel ensam utanför i-huset och helt enkelt förnekat att jag någonsin hade hade haft en ful rosa cresent cykel. Men nu står den snällt i mitt cykelställ här utanför, parkerad på min "parkeringsplats". Ja alla har varsin cykelparkering med sitt lägenhetsnr på. Lite over-kill kanske? Men i alla fall står det en röd cykel och inkräktar på min "parkeringsplats". När jag står och försöker få upp mitt lås så har jag väldigt stor lust att knuffa bort den röda cykeln och gärna sparka lite på den också, men det gör jag inte, men en dag kanske jag gör det.

Innan jag bröt av nyckeln var jag och träffade kassören som gav oss mottagningspengarna, för nollningen alltså. 5500:- att ordna nollning för, katshing! Ikväll blir det pubkväll på HG och nästa vecka blir det nog lunch+stadsvandring samt bowling.. Ja, det är meningen att vi ska göra av med alla pengar för det får inte bli plus i bokföringen tydligen så här ska det spenderas pengar! Tyvärr finns det vissa regler för vad pengarna får gå till så man kan inte lämna 5000 i baren och ha "fri bar", annars skulle det vara kul.

Jag längtar hem! Men i helgen kan jag inte åka hem, Natalie ska ha fest på fredag och så är det jägerfest på NH på lördag. Sen har jag inga pengar att åka hem för. Men förhoppningsvis får man pengar i slutet av den här veckan, beror om csn får tummen ur någongång och betalar ut. Men de ska de nog hinna göra.. (hoppas, hoppas)

- Do you want to leave him a message?
- Yes, tell him that justice is waiting for him...
- Okey Justin!

Från filmen Eagle vs. Shark. Den måste jag se snart, och I am legend.

now you're gone

I flera dagar har jag slagits av att något luktar illa så fort jag kommit innan för dörren. Jag har slängt alla sopor, inte haft någon disk eller gammal mat i kylskåpet men lukten har fortfarande hängt kvar. Idag kom jag fram till vad det är som har luktat - min tvättkorg. Inte för att jag har haft väldigt smutsiga kläder utanför att varje gång man duschar så har tvättkorgen blivit lite blöt och kläderna där i blivit fuktiga och till slut börjat mögla, typ. I alla fall luktar alla kläder som låg i tvättkorgen kattpiss. Så nu har jag tvättat två maskiner, har två i gång och ska tvätta en till. Det blir alltså fem maskiner tvätt. Man inser ganska snart att det inte finns plats att hänga så mycket tvätt i en etta, men, men får improvisera helt enkelt.. Det luktade ju kattpiss.

Igår var det förfest hos mig med ännu mer Alias-spelande. Sedan bar det av ned på stan till Blue heaven eftersom vi hade fått fribiljetter. Det var vi + 4 18-åriga tjejer där, så man kan säga att vi vände i dörren i princip, eller nej vi hann naturligtvis hänga in jackorna innan vi kom fram till att vi skulle gå vidare. Sedan gick vi till 55:an, men en väldigt otrevlig dörrvakt fick oss att gå vidare (hört talas om att man ska vara service-minded om man jobbar med människor??) nej men han delade upp vårt sällskap så att tre fick gå in först medan vi andra fick stå och vänta, och sa nån dryg kommentar, sen lockade det inte jätte mycket att stå i kö för att få stå inne på nåt 18-års hak egentligen, för borden var ju naturligtvis upptagna. Så vi gick och åt kebab istället! Men inga sura miner för det, kebab är ju alltid gott. Dock finns det inget ställe i Linköping, av de jag har ätit på i alla fall, som har i närheten så god kebabsås som är standard i Uppsala. Ni vet den kebabsås som finns på Saffets (jalla,jalla?) och typ på alla kebabhak.

bleeding love

Vad kul det är att göra sig i ordning för att gå ut när man är blekfet, ful och allmänt lite sunkig. Men jag har i alla fall inte slitna hårtoppar, they are gone! Så det kunde varit värre... Men jag behöver nya kläder pronto! och kanske gå ned sisådär tio kilo, sola en massa och och och.. jaja med lite mojito i mig så kanske jag inte känner mig lika hopplös :)

mooooooojitooooooo

j



Jag ska strax börja försöka blanda mojitos. Har försökt vara seriös, har köpt färsk mynta, rom, sockerdricka (det stod soda, men det borde ju funka med sockerdricka också), har is.. men inget muscavadosocker (vad det nu är..), men visst borde det fungera med vanligt strösocker? Om jag misslyckas, vilket jag antagligen kommer att göra, vad kan man blanda med rom som gör att det blir drickbart? (INTE rom och cola, blä)
Ikväll blir det iaf förfest här igen, vi blir runt 10 pers.. hur vi ska få plats återstår att se, kanske någon får sitta på toa och dricka, fast det kanske inte skulle vara allt för hemskt, mitt duschdraperi är ju väldigt fint.. Nej men finns det hjärterum finns det skjärterum, som man brukar säga... nej duschen var det ja!

yildizlarin altinda

Oavsett hur hög musik jag spelar blir jag inte gladare. Igår var det vår, idag är det höst och imorgon varnar de för storm. När blir det sommar? Nu ska jag lyssna på turkisk musik och drömma mig bort...


sss

rumapa


för idag är det ONSDAG

Måndag - Skrev tenta. En tenta med hur många fel som helst i frågorna, ett felmeddelande där det stod : Fråga 7 och 8 ska styrkas. VADÅ STYRKAS??! naturligtvis menade de strykas men ändå, när man sitter där nervös och ångestfylld så vill man ha klara instruktioner och slippa fundera mer än nödvändigt. Fick även prata med en nyvaken lärare i telefon...

Tisdag - Jobbade lite med grupparbetet, planerade inför nolle-p. Tränade ett väldigt, väldigt jobbigt spinningpass. "Öka" "Öka" "Öka" grr...

Onsdag - Jobbade lite med grupparbetet, fikade, var hemma hos Maria, åt mat. En trevlig dag :) Nu: precis målat naglarna, kom för övrigt på förra årets bästa köp: min nailpolish corrector som jag köpte när jag var i Tyskland. Årets besvikelse var även när vi planerat gå till den nagelvårdsbutiken för ett återbesök och så var den stängd! Alla hängde läpp i flera timmar... (Speciellt tess) Nu ska jag duscha och sen spendera lite tid med min bortglömda vän Tv:n i väntan på trevligt sällskap.

chitvå? t-test?

JAG BORDE INTE GÖRA NÅGONTING FÖRUTOM ATT PLUGGA!
vi hörs på måndag efter kl 12.

ajaj

Har sjukt ont i nacken, det beror nog för många timmar i sängen med min käraste, Compaq. Säga vad man vill men en ergonomisk ställning är inte att underskatta när man ska sitta framför datorn. Hade jag inte haft min stationära i Linköping skulle jag leva med ständig nacksmärta, för det är ju trots allt väldigt skönt att ligga i sängen med datorn. Men just nu skulle jag vara väldigt tacksam för en hård och hänsynslös massage. En gång vann jag en massage men mitt fjortonåriga jag kände sig inte riktigt bekväm med tanken att någon stor, hårig man skulle massera mina små muskler (så jag gav bort den till mamma) men nu skulle jag definitivt tacka ja! För det gör så jäkla ont, det börjar ungefär vid höger axel och kryper sig upp till över höger öga ungefär. Det gör ont i örat också. Så man kan säga att hela min högra sida gör ont. Myysigt. Men har smörjt in mig med nån sån där salva i alla fall "varför behandla hela kroppen när du vet var du har ont". "Men varför sitter du framför datorn ändå?", kanske någon smart person tänker. Jo, för att det inte finns någonting annat att göra! (Inget är det på tv heller, förutom Momento, när det börjar letar jag frenetiskt efter fjärrkontrollen så att jag inte hinner tänka vad det kan vara för ord, för då, som den sucker jag är, blir jag sugen på att ringa, och så gör jag oftast det, men aldrig kommer jag fram utan blir enbart ca 30 kr fattigare och sur) Sitter iaf vid köksbordet nu i en mer ergonomisk ställning. Fast jag borde kanske snart börja packa, duscha, plugga (!)...

Idag bär det av till Linköping igen, får för en gångs skull sällskap på tåget, dock ifrån Södertälje men ändå. Ska bli mycket trevligt! Speciellt när man har saknat sällskapet väldigt mycket.. Fem dagar känns som en evighet.

Igår diskuterade jag och tess toapapper och kom fram till att Edit maxi är det bästa, vilket de flesta måste hålla med om. Det är hårpackat och tar därför inte slut efter en kvart som många andra gör. (Vadå konstigt att diskutera toapapper, det är en viktig del av livet).

Har köpt en del grejer till my place som jag inte riktigt vet hur jag ska få med mig. Bl a har jag köpt en hushållspappershållare, en ny eftersom jag och mamma glömde den andra i kassan på ICA Maxi i Linköping - Du som tog den, hoppas att du njuter av den. För den fanns naturligtvis inte kvar när vi ringde och frågade. Så nu har jag totalt lagt 150 kr på hushållspappershållare, vilket inte känns så kul. Men vad ska man göra.. man måste ju ha en hushållspappershållare (finns det något bättre ord?)

Nu har jag väl tråkat ut er tillräckligt.

bläääääääää

Usch vilket väder, men det matchar mitt humör i alla fall.

Funderingar

1. Varför blir jag inte brun av Niveas ansiktslotion som stegvis ska göra huden brunare? Det var min käre vän Tess som uppmärksammade det, en dag när jag satt och smörjde in mig utropade hon "meh hur smörjer du in dig egentligen?" för jag tänkte ju inte direkt på att smörja in ett jämt lager som man kanske borde ha gjort om det handlar om en BUS-kräm. Då slog det mig att jag hade använt den lotionen väldigt länge men inte sett nåt skillnad, ingen skillnad alls. Tess själv har upplevt stor skillnad, men inte jag. Vad beror det på? Kommer jag få leva i ovishet eller kan jag få ett svar. (??)

2. Varför får Ulrica Schenström 84 000 i månaden i avgångsvederlag? Hur många andra som inte sköter sitt jobb och därmed blir "entledigade", får lön i två år? Men, men det är väl bara finna sig i det...

3. Hur många gånger får man sända en repris? Ser nu på Magnus Betnérs show som kanal5 visat tre gånger (som jag vet om) under julen. Dessutom står det "repris från 1/1" på tv.nu, då tänker man ju, iaf jag, att det kanske är ny show eftersom den sändes första gången 21/12 men nej, den 1/1 sändes också en repris och nu är det en repris av reprisen.

4. Varför drar inte Uniflex rätt skatt? Jag har räknat ut att jag betalar alldeles för lite skatt, vilket känns ganska jobbigt eftersom jag har räknat med att få tillbaka en del pengar till sommaren (betalde för mkt med flit förra året) men om det fortsätter så här så kanske det inte blir så, och då blir det ingen turkietresa/roadtrip/londonresa/shopping (okej, det jag kommer få ut kanske räcker till EN av sakerna jag vill göra). Varför är det möjligt för ett företag att dra för lite skatt? Borde det inte ske automatiskt? Måste jag fixa så att jag betalar tillräckligt? Ligger alltså ansvaret på mig när det gäller att följa lagen? Låter jobbigt...

5. Varför gör iTunes så att visa filer inte längre går att spela? Har gnällt om det förut, men nu undrar jag om det finns ett samband mellan filerna eller om det sker slumpmässigt. Vem är motsvarigheten till Bill Gates när det gäller Mac?


6. Vilka läser min blogg egentligen, antalet läsar pendlar ganska mycket men jag kan komma på fem läsare, men de andra då?

7. Är det möjligt att spåra en ip-adress? Ja, nu menar jag såklart om det är möjligt för mig, för jag vet att de ska gå att spåra.

8. Milk, milk, lemonade, around the corner fudge is made.
(peka bröst, bröst, hm.. down there, och sen runt)

9. Var är min vinröda nya kofta? Borde ha hittat den hemma när jag städade. Mitt enda hopp är nu att den är hos Jonatan, annars är den borta. Lika borta som min gosdjurselefant Pelle, som jag ärligt tog från Konsum när jag var liten. En dag var han bara borta, har mina teorier och har även konfronterat personen jag tror ligger bakom hans försvinnande men personen nekar till inblandning.

10. Varför är jag vaken när jag är väldigt trött? Varför kommer jag titta ett tag på Ricky Lake innan jag stänger av?

11. Har jag en 1.20 säng eller en 1.05 säng? Har alltid trott att det är en 1.20 men efter att ha sovit en hel del i en 1.20 undrar jag om inte jag har 1.05, för min känns så mkt mindre! Får leta upp ett måttband helt enkelt...

Nej nu ska jag ta och stänga av datorn i alla fall

en iskall Lördag

178390-18




Jag vill ha sommar

?

Jag vill bara ligga i min säng för alltid.

Uppsala

Så nu, efter en tre timmar lång tågresa, är jag tillbaka i Uppsala igen.
Väldigt skönt faktiskt, det var längesen jag längtade hem så mycket som jag gjorde igår. Hade nog med att göra att jag var ensam i Linköping i ett praktiskt taget tomt hus. Det var nog det som bidrog till att jag somnade kl tre och vaknade ungefär en gång i timmen tills klockan ringde halv tio. Nu är jag trött. Väldigt. Men kan ju inte sova än, så ska strax iväg till tess! Lovely :)

don't hit me, I'm full of chocolate

Idag har varit en väldigt lååång och seg dag. Dagen började med att jag blev väckt mitt i natten (kl 9, men det kändes faktiskt som mitt i natten) då var jag tvungen att säga hejdå till Jonatan som skulle iväg på kurs. Ensam låg jag kvar i sängen. Somnade om ett par timmar, sedan åkte jag iväg till Ryd för att lämna in nycklarna. Sen kom jag hem till en ensam lägenhet och gjorde lite mat. Det är verkligen inte kul att bara laga mat till sig själv, det är roligare när man får lite uppskattning från någon annan också. Efter maten tog jag mig iallafall i kragen och läste två kapitel för att dämpa tentaångesten lite. Sen städade jag badrummet och dammsög resten av lägenheten. Satt lite framför datorn, kände ett starkt sug efter cola. Gick till konsum, köpte cola, VR och en trisslott. Vann 25 kr (jippie). Var hungrig igen, lagade mat igen. Åt ensam, igen. Gjorde även så pass mycket att jag kan äta det till lunch imorgon innan jag åker hem (vuxenpoäng till mig, eller vad?). Nu har jag suttit framför datorn i låt se, ungefär 2½ h. Har lekt med photoshop. Nu är jag väldigt uttråkad, vilket jag antar att du som läser detta också är efter att ha läst detta väldigt tråkiga inlägg. Förlåt.

Lägenhet

178390-15178390-13micro178390-14kökbrödrosthall178390-16

Här är lite bilder på mitt nya boende :)

andra januari tvåtusenåtta

Tåget mellan Göteborg och Varberg

Tre tjejer ~20 sitter och pratar om en killkompis som har varit på julfest.
Tjej 1: Ja det verkade ha varit en kul fest, han var där till klockan fyra!
Tjej 2: VA?!? Klockan FYRA?!? På MORGONEN?!?
Tjej 3: Ja, eller alltså, fyra på natten.
Tjej 2: Jaha, på NATTEN. Jag menar det. Alltså fyra på MORGONEN hade ju varit ASLÄNGE!
Tjej 1 och 3 tittar menande på varandra, medan tjej 2 verkar nöjd med att ha fått klarhet i ämnet.
(Från tjuvlyssnat.se)

Nu är det alltså 2008. Undrar vad detta år ska bjuda på.
Det gångna året bjöd på mycket förändring och jag ändrades väldigt mycket som person, tror jag iallafall. År 2007 är det år jag blev vuxen kan man säga. Jag arbetade för för första gången som månadsanställd med fasta tider, fika på fredagar, planering, personalmöten och allt annat som ingår. Jag avslutade mitt första förhållande med min första kärlek. Jag upplevde ett stort misslyckande, men gick vidare. Jag flyttade 30 mil hemifrån och började studera vid Linköpings universitet. Jag blev kär på nytt och fick känna på hur underbart det är att vara det.

Jag hoppas att 2008 kommer att innehålla Jonatan (kärlek), resor, svar, värme och hälsa. Men den som lever får se.

Nu har jag iallfall flyttat ifrån min korridor till min fina lilla etta, ska strax bege mig till Studentbostäder för att lämna tillbaka nycklarna vilket sätter p för flytten. Ska även cykla hem min cykel som är det sista jag har kvar därborta.