Tänkvärt

Denna information cirkulerar nu på facebook, ett antal vänner har haft den som statusuppdatering. Tänkte publicera den här för att spara den helt enkelt, men skulle nån läsa den så är ju det ett plus, för det är viktig information i tider som denna.

Acts of Terroism done in the EU 2006-2009
Total number: 1770
...Islamic: 6 (0.34%)
Right Wing Ethno-Nationalist and Separatist: 1596 (90.17%)
Left Wing: 106 (5.99%)
Other/Not Specified: 62 (3.50%)
Source: Europol

Discogranen är klädd

Idag har jag och Jonatan klätt granen, Jonatan vann (för en gångs skull när det gäller hemrelaterade saker) gällande antalet ljusslingor i granen. Nu har vi två ljusslingor, en färgad och en med vita ljus = discogran. Jag tycker personligen att den skulle vara finare med bara vita ljus, men jag gav med mig. Vad gör man inte för sin älsk?

Helgen som gått då... I fredags var jag på glöggmys hemma hos Sara. Det bjöds på lussekatter, pepparkakor och en riktigt god julinspirerad cheesecake. Jag gillar cheesecake. I lördags var jag på stan och fikade med Verran, en mysig och välbehövlig fika. På kvällen var jag på LiTHe-blås Lucia-fest tillsammans med Katta och ett antal spexare. Kul kväll! (Förutom att jag råkade hälla ut ett glas vin över mig själv när jag skulle sätta på mig mina renhorn, ja du läste rätt, när jag skulle sätta på mig mina RENHORN). De sålde julmackor och julgröt istället för traditionellt "pubkäk" på festen, vi investerade i varsin julmacka. Dock var Luciatåget och orkestern något av en partypooper, vi ville ju dansa! Och det ville tydligen killen som hoppade fram till oss när vi stod på dansgolvet också, men jag hängde inte riktigt med och måste tydligen ha sett något frågande ut då han sa: "Jag har aldrig sett en sån kall blick, och jag tror inte jag har blivit hatad så fort av någon förut..". Då kände jag mig lite taskig, fast jag menade inget illa, han såg lite lustig ut bara.

Alltså jag vet inte hur man bäddar in youtube-klipp, men gör er besväret att kopiera länken och klistra in den, för det här klippet bör ses: http://www.youtube.com/watch?v=TmLhHimvx8M&feature=player_embedded
Alla borde inte få ha barn.

Haagggis

Hemma från Edinburgh. Har haft en jättemysig semester tillsammans med Jonatan, vi har gått runt och utforskat Edinburgh, ätit på mysiga restauranger, varit på bio (because we love bio), tittat i affärer, fikat på mysiga ställen och badat på hotellet (bastu och pool ftw). En riktigt bra semester förutom att planet hem var försenat åtta timmar.. När man går upp 3:45 för att ta ett plan som inte avgår förrän 15.30, ja då blir man lite irriterad, men ska inte låta det överskugga vår trevliga semester. Om man ser det från den ljusa sidan så blev ju semestern förlängd åtta timmar :)

Idag har jag läst hur många artiklar som helst (känns det som), nu ska jag strax iväg till Trappan på irländsk pub! Imorgon: glögg- och julmys. Lördag: LiTHeBlås Luciafest! Trevligt trevligt. Ska även försöka investera i en julgran den här helgen.
En liten kort uppdatering.. weooom

Lördag!

Gårdagen bjöd på glöggmys hemma hos bästa Louise i Norrpan. Vi åt risgrynsgröt och bakade pepparkakor, väldigt trevligt! Erik fick mandeln, vilket innebär att ha ska bli bjuden på middag av oss andra. På kvällen stundade en spontan utgång, riktigt trevlig förfest hemma hos oss, jag och Jonatan framförde BVG-dansen och fick stående ovationer (typ), vi drack Islandic Schnaps gjord på mossa.. den var eeh... inte jättegod. Jag bjöd även på Yeni Raki vilket resulterade i att Sara och Lisa (och Erik?) fick sin allra första Yeni Raki-fylla och det är ju alltid kul. Sedan traskade vi vidare till [hg], kvällen avslutades på McD. Idag är tanken att vi ska packa och fixa inför morgondagens resa till Edinburgh! Flygplatsen där har varit stängd i veckan pga dåligt väder, nu håller vi tummarna för att vädret är på vår sida imorgon så att buss och plan går som planerat. Ser verkligen framemot lite miljöombyte och att få göra en resa med älsk.

"weeoooooooooom"

hmmmmm

"Jag tycker att genuspedagogik är en konstlad föreställning. Jag anser att flickor ska få vara flickor, pojkar ska få vara pojkar, män ska få vara män och kvinnor ska få vara kvinnor. Jag, och mitt parti, lägger tyngden vid könet som en fysisk snarare än en social konstruktion. Det finns skillnader mellan män och kvinnor, pojkar och flickor. Vad som däremot anses tjejigt eller pojkigt bestäms av den för tillfälligt rådande sociala kontexten." / Parliament Princess (Jimmie Åkessons sekreterare).

För det första måste jag säga att jag blir otroligt frustrerad över att det finns tjejer som faktiskt tänker så. Om jag någon gång får barn ska jag placera barnet på en genusmedveten förskola, för någon som tänker att "flickor ska ju få vara flickor" och därmed präntar in föråldrade tankar kring manligt och kvinnligt, får inte komma i närheten av mitt (ev. framtida) barn i ett sådant uppfostringssammanhang som dagis ändå utgör. Sen finner jag det skrattretande att hon skriver att vad som anses vara "tjejigt eller pojkigt bestäms av den för tillfälligt rådande sociala kontexten".. Vänta, menar hon att vad som är tjejigt eller pojkigt, konstrueras i sociala sammanhang, typ att det är en social konstruktion??! Hon förkastar sitt partis egna värderingar i och med den meningen. Att se könet enbart som något fysiskt innebär ju att förklara hur vi beter oss utifrån våra gener, att det finns något medfött som är typiskt kvinnligt/tjejigt, kontexten är inte avgörande utan det är det biologiska som styr hur vi beter oss, typ att tjejer gillar Barbie (det finns tydligen ett Barbie-centra i hjärnan), föreställningar om att kvinnor ska stå hemma framför spisen grundas således i att det ligger i hennes gener att ta hand om hemmet. Att se könet som en social konstruktion innebär att man tänker att manligt och kvinnligt konstrueras i sitt sociala sammanhang, att det finns föreställningar om hur kvinnor resp män "ska" bete sig, en norm, som vi uppfostras till att följa. Denna konstruktion ändras i och med tidens gång, kontexten är således en viktig faktor. Easy peasy