haha



- Shit, vilken läskig film!
Sagt, utan ett spår av ironi i rösten, av min syster under filmen "House of wax".
(Hon fyller 28 i oktober).

moonpig


No work and just play makes Sibel happy

Idag arbetade jag min sista dag som träffpunkts-personal vilket känns mycket bra. Dock kommer jag sakna vissa tanter och gubbar. Efter jobbet gick jag på stan med min kära syster och firade min semester med att köpa ett par solglasögon, fyra pocketböcker, toffsar samt en kajalpenna. Nu ska jag snart börja packa ned de saker jag ska ha med mig till Linköping. Imorgon blir jag och Jonatan sambos :) Dock flyr jag landet på måndag så han kommer ha SF (Sibelfritt) första veckan, får se om han kommer att sakna mig eller njuta av att ha 80 kvm för sig själv.


Den här låten lyssnade jag och gamlingarna på under "Sommarcaféet" idag.

NU!

Nu måste jag skärpa mig .
Ja DeT måsTe JaG ,
siBeL KORKmaz
unibet shalalalala unibet shalallalaa

29/7-08

Idag var vi (jag och min medarbetare) och fikade med två tanter i Stadsparken. De blev så otroligt tacksamma över att få komma ut och göra något så att det nästan var sorgligt. "Ni kommer få en guldstjärna i himlen" (Känns lite dumt efter som vi bara gjorde vårt jobb...). För att visa sin tacksamhet försökte de bjuda oss på fika och ge oss pengar "Man får inte säga emot en gammal person hur många gånger som helst"... Trots att Uppsalakommun har som policy att man inte får ta emot gåvor lät vi dem bjuda oss på var sin cola, vi tog även motvilligt (de gick inte, utan att förolämpa någon, att säga nej) emot var sin 20-lapp (dock tänker vi köpa en blomma eller nåt till Träffpunkten för de pengarna). Jaja, en väldigt trevlig arbetsdag var det iaf! Det är verkligen fint i Stadsparken. Efter den otroligt slitsamma dagen (slutade 1½h tidigare, woho!) åkte jag till Ryssbo för att hänga med mormor och co.

Nu är det bara två arbetsdagar kvar vilket känns både jätteskönt men också lite sorgligt. Troligen kommer jag aldrig mer träffa de seniorer jag lärt känna. Men men, på Fredag är det dags för flytt och på Måndag åker jag till istanbul :)

Släktträff



Igår samlades hela släkten Forsberg/Korkmaz/Åberg/Hillstedt för en släktträff.
Location: Ryssbo, platsen som samtliga förknippar med sommar.

sol sol sol sol sol sol

Jonatan är här och idag har vi varit och badat. Fjällnora var packat med Uppsalabor som ville njuta av vädret. Fick blåsa och visa körkortet för första gången på vägen dit. Ikväll blir det bio, "The dark knight" (igår såg vi Hancock, vi firade även 10 månader igår).

?

Måste berätta om en besökare som kom till Träffpunkten för någon dag sedan... Mannen ifråga är runt 65 och har en hjärnskada så att han i princip är som ett barn. Häromdagen frågade han när jag fyllde år. När jag svarade 19 oktober sa han på en gång "Ja då föddes du på en måndag. Och i år fyller du år på en söndag". Och det stämmer faktiskt, jag föddes på en måndag och i år fyller jag år på en söndag. Nu är frågan bara hur fan han visste det? Det är nästan lite "Rainman" över honom...

Tooorsdag,

Imorgon är det äntligen fredag! Idag har det varit en väldigt lugn dag på jobbet, på förmiddagen satt jag och lyssnade på musik i solen, nu är mina armar rätt bruna medan min mage fortfarande har samma färg som filmjölk. På eftermiddagen var det kortspel i vanlig ordning. Sen cyklade jag hem, sov en stund (som vanligt) och gick sedan en promenad med Veronica.

Det är typ 30 grader ute, alltså vill man gärna ha ett fönster öppet för att få in lite luft. Vad jag inte uppskattar är när luften är rökfylld. Nu är det någon av mina kära grannar som röker (jag gissar på killen över mig då han har FF) ut genom ett fönster och eftersom jag har mitt fönster öppet så får jag in röken. Inte OK. Jag gör ett aktivt val när jag väljer att inte röka, då ska jag inte behöva utsättas för rök i mitt eget hem (gnälltant-varning!). Så jag hoppas att hans föräldrar snart kommer hem så att han slutar tjuvröka ut genom sitt fönster. Deras hemkomst kanske även sätter stopp för de nattliga konserter han har haft de senaste dagarna (dock har det låtit rätt bra, hans gitarrtalang har utvecklats betydligt sedan han fick gitarren, då det är rätt lyhört här har jag ofrivlligt följt hans utveckling sedan han fick gitarren i julklapp för nåt år sen).

Appropå rökning, visste ni att från 1 augusti är det inte längre tillåtet att, som anställd av Uppsalakommun, röka på arbetstid? Är inte det jättebra? Det är faktiskt rätt konstigt att något som är så skadligt för hälsan är så pass accepterat av samhället som det ändå är. Men att Uppsalakommun tagit det här beslutet är ju iaf ett steg i rätt riktning.

nu

Jag vill vara ledig nuuuuuuuuuuuu

J + S = Sant


Min blivande sambo och jag pussas <3

Kanske Sveriges roligaste bloggerska

http://Veronic.blogg.se/

En notering

Jag har noterat att Gränby-kidsen är bra mer väluppfostrade än Ryd-kidsen. "Var ska du? Hur mår du?" istället för "Jag vill sätta dig, Ska vi kn*lla?". Vad kul att jag ska flytta till Ryd igen, jag har saknat moppepojkarna vid Hemköp men snart har jag åter igen något att se fram emot varje gång jag går och handlar. I'm lovin' it

Dammsugare!

En riktigt lugn söndag. Har gått en promenad med Jennie och åkt runt lite med pappa. Fick en dammsugare (en jättefin påslös blå liten dammsugare)! Är riktigt glad över det, det betyder mer pengar i pengar-till-roliga-saker-kassan. Nu ska jag snart ut och springa för att sona för helgens synder. Sen ska jag titta på "Batman begins" i min ensamhet hade jag tänkt. Eller om jag och Jonatan hade bestämt att vi skulle se den tillsammans innan vi ser tvåan på bio nästa helg? Hmm... Längtar redan till nästa helg eftersom då kommer Jonatan hit. Även min kära syster anländer till Sverige + att man får pengar + att jag då bara har fyra dagar kvar att jobba (och då på Karl-Johan istället!) = det måste bli en bra helg. Kanske man ska åka till Gröna Lund för att göra helgen ännu bättre? Känner för att åka lite karuseller (trots allt som hänt på Liseberg). Det känns som att det var väldigt längesen jag var på Gröna Lund. Det var väldigt längesen jag var där med min likasinnade vän Therese iaf, som jag troget kunde lita på att hon visst ville åka Pop-expressen (ni vet den där karusellen där det är jättesmå bilar som snurrar runt runt och åker jättefort! Det spelas även väldigt hög musik) en gång till. Karuseller är kul, får se om Jonatan delar min uppfattning.

Nu: Ut i löparspåret

LÖRDAG

LÖÖÖRDAAAAAG; Ska strax iväg till Alexander (restaurangen) och äta en hejdå-middag med mina kära vänner, för på måndag åker nämligen Tess till Marocko och sen när hon kommer hem är varken jag eller Jennie i Uppsala längre, alltså blir det sista gången vi alla ses på länge (fast jag har ju bestämt att alla ska komma till Linköping och nyttja mina 80 kvm inom en snar framtid).

Appropå ingenting...Jag tror jag ska köpa ett sånt där kylande underlägg till min dator. Mina lår blir ju alldeles röda när jag har datorn på dem, jag skulle ju dock kunna sitta vid ett bord men hela poängen med att ha en bärbar dator är ju att kunna ligga i sängen med den, eller hur? Frågan är var man köper dem? Och hur mkt de kan tänkas kosta? Lika mycket som ett skrivbord på IKEA? Antagligen.

Är det inte konstigt att när man har väldigt gott om tid att göra sig iordning brukar det ändå sluta med att man stressar ihjäl sig och struntar i att måla naglarna/platta håret/stryka kläder och får gå ut i ett mycket sämre skick än vad man tänkt. Jag skyller på alla bloggar/facebook som jag fastnar vid. Jaja kanske dags att sätta igång så att jag iaf hinner blåsa håret.

Inte en vanlig dag på jobbet.

Idag var det en relativt dramatisk dag på jobbet. En tant ramlade och slog i huvudet så vi ringde efter ambulans. Dock gjorde vi tydligen fel när vi ringde ambulans då vi istället skulle ha ringt sjuksköterskan på avdelningen tanten bor på först (vi visste inte vilken avdelning hon bor på och vi trodde att det första man ska göra när någon har skadat sig är att ringa ambulans). Sjuksköterskan blev alltså sur på oss för att vi ringde efter ambulans istället för att kontakta henne, hon var en riktig kärring. En jävla kärring. Det hade jag lust att säga till henne, men jag lät bli. Dock sa ambulanskillen en rätt bra sak, nästan bättre än jävla kärring, när hon beklagade sig över att vi borde ha ringt henne innan vi ringde efter en ambulans; "Vill du att vi ska åka igen så vi kan göra det i rätt ordning?". Det tyckte jag var kul. Resten av dagen var lugn, spelade poker med Allan. Allan är en jättesöt kille som är världens gulligaste. Allan är född 1920 och har coola lacoste-pikétröjor.

Nu ska jag ta en tupplur innan jag beger mig hem till Tess

Dagen efter kvällen före

Igår var det fest hemma hos Jennie, har ett svagt minne av att vi dansade till bl.a. Aqua och Håkan Hellström. Det var en väldigt trevlig kväll, dock slutade den tidigt p.g.a en lååång kö till BJ, trötthet + ett intag av kanske för mkt vin. Tack för en trevlig kväll iaf :) Det är tyvärr inte allt för ofta som vi har tillfälle att festa ihop, iaf inte lika ofta som tidigare men kom ihåg att ni alla har en innestående inbjudan till Linköping!

Idag ska jag och Jonatan (som kom hit igår) bakishänga, vilket betyder att vi antagligen kommer att gå till Max, hyra film och ligga i sängen hela dagen.

JAG KOM IN!!!

Den 18:e augusti kl 12 börjar jag läsa socionomprogrammet! Från att vara trött, irriterad och hungrig är jag nu trött, glad och hungrig :)

De senaste dagarna...

Tisdag: Ingen pensionär kom. Vi tittade på TV. Eller, nu glömde jag mitt stora projekt för dagen; Jag satte upp en tipspromenad med frågor om Uppsala. Fikade med Tess, Lisa och Jennie på kvällen.

Onsdag: Två pensionärer kom. Vi stickade lite, tittade på tv (Madicken). Efter jobbet åt jag Cupido-sallad tillsammans med Tess. Köpte fyra pocketböcker ('El Chocko', 'Inte enklare än så', 'En riktig våldtäktsman', 'Bakom stängda dörrar'). Hängde sedan hos Tess. Gick hem, har nu duschat och ska snart lägga mig och börja läsa 'Inte enklare än så'.

GÖRAN, GÖRAN!

HAHA jag gillar tele2's nya reklam. "Vad gör dina föräldrar när du är utomlands?" Den där en medelåldersman åker bob ned för taket och de andra står nedanför och skriker "Göran, Göran!". Hahaha. Jag sov btw inget förut. Det förklarar den höga nivån på humorn just nu.

Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder

Har varit ute och gått en promenad i regnet, "Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder". Såg ni någon som var ute och gick i regnponcho och med paraply i Gränbyområdet var det med stor sannolikhet jag.

Ikväll är det 'Exorcisten: Begynnelsen' kl 00.00. Den är ca två timmar, det kanske inte är en jättebra idé att stanna uppe och titta på den om man börjar 7.30 imorgon?
"Då får du inte dina åtta timmar"
Men varför väljer tv3 att visa den filmen så sent istället för kl 21, då de istället visar repriser av 'Lyxfällan'. Count down:
10-15 juli: 3-8 dagar
Fredag: 4 dagar
1 augusti: 25 dagar
4 augusti: 28 dagar
12 augusti: 36 dagar

En grå och regnig måndag.

Det regnar. Jag är trött och deppig, beror nog delvis på vädret men inte enbart. Tröttheten kan antagligen bero på alldeles för lite sömn och deppigheten på, ja... Det var just det, vad beror den på? Jag vet, men egentligen är det en löjlig sak att vara deppig över. Men det är inte ofta man lyssnar på sin rationella sida.

Idag har vi spelat Bingo på fm och fikat på em. Ungefär en kvart efter vi "stängt" (verksamheten stänger tre men jag slutar fyra) kom Lisa (tant, inte kompis). Hon hade gått i regnet och var blöt. Hon berättade över en kopp kaffe hur jobbigt det är att vara ensam och att hon nästan börjar prata med sig själv ibland. Och hur trevligt det var att komma ut och få en liten pratstund. Då ville jag bara börja gråta och säga att Lisa kunde komma och bo hos mig. Vi behöver inget datorrum, Lisa kan bo där. Så slipper hon vara ensam och hon behöver inte gå i regnet för att få dricka kaffe med någon. Men eftersom alla ensamma pensionärer inte får plats hemma hos mig (& Jonatan!) så är det ju iaf bra att det finns Träffpunkter där de äldre får en chans att lära känna nya vänner efter att deras gamla avlidit. Tyvärr har inte alla kommuner Träffpunktsverksamhet, de låter istället de gamla sitta hemma och titta ut genom fönstret för att se hur samhället de hjälpt till med att bygga upp, vänder dem ryggen. Träffpunkter kanske inte behövs av ekonomiska skäl men av humana. (Go Träffpunkter helt enkelt)

Nu ska jag fortsätta läsa 'Lyckans hjul' av Kajsa Ingemarsson (och förmodligen sova en liten, liten stund).

Söndagsångest

Det är lång kö på ICA och en kassörska ropar efter förstärkning i högtalarna.
Kassörskan: Petter till kassa fyra, Petter till kassa fyra.
Efter cirka en minut kommer en gubbe ~80 fram till kassan med sin varukorg.
Gubben: Vad ville ni?
Kassörskan (tittar frågande på gubben): Vad menar du?
Gubben: Ni ropade på mig.
Kassörskan ser ännu mer förvirrad ut. Gubben går bort till varorna och irrar omkring ett tag. Till slut kommer han tillbaka till kassörskan.
Gubben (till kassörskan): Jag kommer tillbaka senare, jag ska bara handla klart först.
från tjuvlyssnat.se.

Blev på lite bättre humör när jag läste den här tjuvlyssningen. Annars känns det allmänt jobbigt att det är Söndagkväll och att jag nu är i Uppsala igen, 30 mil från Jonatan. Att jag ska upp och jobba om ca sju timmar bidrar till känslan av att allt är rätt jobbigt just nu.

Boktips: Tusen strålande solar, Mig äger ingen, Lyckans hjul.

Flyttpackning

Är i Linköping för att flyttpacka lite. Passande nog regnar det, känns mindre surt då. Flyttpacknings-musik blir Håkans nya album. Köpte Expressen för att få tidningspapper att linda in tallrikar m.m. i, och vad kan man läsa om, om inte Hotell Kalypso. Vi var ju där sommaren -06 och nu kan man läsa om "Klamydia-poolen" och om par som har sex i poolen.

Puppy love

Britta <3 Åke

Grytlapp

Ännu en dag på jobbet. Ingen pensionär syntes till. 106 x 8 = 848 kr, 848 x 2 = rätt mycket skattepengar för ingenting? Fast vi stickade faktiskt två grytlappar.

Tisdag

Idag har jag jobbat halva dagen på Fyrishov (simhall för er icke-uppsalabor) där jag satt på en stol i fyra timmar och tittade på när ett antal personer hade sjukgymnastik i en liten pool. Tanken är att jag ska finnas tillgänglig ifall att någon behöver hjälp med något. Blev otroligt sugen på att bada när jag satt där och andades in klor. Innan jag började jobba tänkte jag att om det är fint väder så kan man ju alltid åka och bada efter jobbet. HAHA vill jag säga till mig själv, jag orkar knappt cykla hem efter jobbet, att åka och bada är inte en möjlighet om jag inte får sova någon timme först och då blir klockan för mycket. Jag måste börja gå och lägga mig tidigare, får i snitt 5h sömn/natt och det blir för lite i längden, iaf om man vill göra nåt efter jobbet. Men men... Idag har jag även spelat poker med tre tanter och förlorat fyra kronor.

nu: power-nap