Söndag

Drömde världens mardröm i natt. Jag drömde att det hade varit en naturkatastrof, översvämning tror jag, och att jag inte kunde hitta någon jag kände. Jag letade och letade men kunde inte hitta någon. Usch, vaknade av att jag grät och när jag vände mig om för att tigga en kram av Jonatan så var han inte där (han är på kurs) och jag blev ännu mer ledsen. Men som tur är när det gäller drömmar så dröjer det inte speciellt länge innan obehagskänslan försvinner eftersom ja, det var bara en dröm. Men så kom jag och tänka på alla som verkligen har känt paniken och ångesten på riktigt, till exempel på Haiti och så blev jag ledsen igen. När jag är färdigutbildad så vill jag åka till naturkatastrof-drabbade områden och jobba med krisarbete.

Söndagen ska spenderas i Norrköping, först hemma hos Minna (som bjuder på mat, woho!) tillsammans med Erik och sedan hemma hos Pernilla med resten av SoCeR. En SoCeR-heldag med andra ord. Imorgon är det dags för praktik igen, och start på en fullbokad vecka. Till helgen kommer Lisa & Jennie vilket ska bli otroligt kul! Uppsalas bästa tjejer ska göra Linkan osäkert! Weoooom!

Lördag.

VFU:ns första vecka är förbi, en vecka med tidiga morgnar och längre dagar än vad jag är van vid men det är det klart värt. Det känns som att jag har lärt mig otroligt mycket bara på ett par dagar och jag känner hur min professionella kompetens börjar utvecklas ^^ även om det är en lååång bit kvar. Jag trivs väldigt bra på min VFU, tror faktiskt inte jag skulle kunnat hamna på ett bättre ställe. Finns faktiskt inget att klaga på, och jag brukar vara ganska hård i min granskning (eller okej, jag skulle kunnat ha fått ett eget rum, men samtidigt gillar jag att prata med min handledare så det är okej att dela med henne). Jag älskar dessutom att slippa pendla, hade jag varit tvungen att göra det skulle jag antagligen tappat en hel del motivation. Nu tar det endast fem minuter med buss, och när snön är borta kan man cykla på max en kvart. ME LIKEY!

Igår var det en liten social tillställning hemma hos Malin, sedan trotsade vi minusgraderna och begav oss ned på stan och till NH. Det var helt okej, men var väldigt trött efter en lång vecka så jag tog 1-bussen hem till Ryd. När jag kommer fram till busskuren typ 10 i 1 så ser jag att det sitter en jättefull kille där i enbart skjorta. Eftersom det var 20 minusgrader kände jag mig tvungen att fråga hur det var med honom, var han bodde osv... Fick hjälpa honom skicka en sms-biljett samt skicka ett sms till sin kompis. Jag hoppas att han hittade hem från busshållplatsen i Ryd...

Nu ska jag snart bege mig till Hemköp för att inhandla lite inför kvällens middagsbjudning. Tjejerna kommer hit för att bakishänga och äta middag.

Kramis!

The Big Bang Theory

Ikväll blir det ett besök på [hg], det är nog min favorit studentkrog - cidern är billig, man slipper köa 50 minuter för att gå ned i en källare och på toaletterna spelar de samma låt på repeat. Det enda negativa med [hg] är den killen som antagligen vill bli benämnd som "DJ". DJ:n på [hg] spelar alltid dålig musik, har inte uppdaterat sin musiksamling sen 2007 och tar inte hänsyn till önskemål. Jag har lust att en gång för alla klargöra att en DJ ska spela den musik som gästerna vill dansa till. Så enkelt är det, kunden har alltid rätt etc, etc. När en DJ bara spelar sina egna dåligt mixade låtar och inte alls kan känna av stämningen så blir det fail. Det är som att de killar som är DJ:s ser det som nåt prestigefyllt att mixa sönder redan sönderspelade låtar. Det kanske finns ställen som det är rätt prestigefyllt att vara DJ på, men [hg] är inte ett sådant ställe. Men efter ett par cider dansar man till vad som helst, det är väl det som räddar situationen. Men en spotify-playlist skulle vara att föredra framför en DJ på [hg].
Jaja, nu ska jag försöka tagga till lite genom att städa till jättehög bra partymusik. WEEOOOM!

Kravall - The day after

Jag valde alltså att gå på Kravall igår. Det känns som ett bra val, bortsett ifrån att mitt huvud idag känns väldigt tungt och alla grejer jag tänkt hinna med innan praktiken börjar känns ogenomförbara. Men WHAT EVER. Kul var det iaf! Dansade till halv 3 då jag kände att det nog var tid att gå hem, möttes av my man och vi bestämde oss för att det nog var lämpligt att äta en liten hamburgare på McD. Testade deras nya(?) Nachoburger. Tyckte att den var hur god som helst, men ibland så har man en tendens att överdriva och inte riktigt uppskatta saker rätt lite så där på småtimmarna så för att vara riktigt säker på att den var god var jag tvungen att äta två till idag, och ja, den får 4 av 5 "S". Vid betygssättningen har även faktorer som pris (15 kr) och avstånd till McD (800 m)vägts in. Nu tror jag nog att jag ska sova ett par timmar till...

Valmöjligheter

Valmöjligheter, ett ord fyllt av hatkärlek. Jag gillar valmöjligheter, men samtidigt är det så sjukt jobbigt att bestämma sig för saker, speciellt om man som jag är en av de mest ambivalenta människor som någonsin vandrat på denna jord. Men jag antar att jag ska vara evigt tacksam för att jag faktiskt har valmöjligheter, många föds inte med det privilegiet. Bara att jag föddes i Sverige och inte i typ Jemen har gett mig väldigt många valmöjligheter, jag kan till exempel välja att bosätta mig i Italien, men är man från ett icke EU-land så blir det lite svårare, om inte i många fall omöjligt. Jag har också lyxen att få välja vad jag ska plugga, utan någon kostnad (än så länge iaf...). Jag kan i stort sett välja att forma mitt liv som jag vill. Det är ju något att vara grymt tacksam för. Det var inte riktigt meningen att det här inlägget skulle bli så djupt, valmöjligheterna som jag i första hand syftade på var nämligen om jag skulle välja att gå på kravall och dansa till kl 3 ikväll eller om jag skulle hänga och titta på tv med mina kära vänner, eller bada bastu med Jonatan m.fl. Men dessa valmöjligheter är inte att förkasta, är grymt tacksam över dem med!

kramis!

whatever you like.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/trodde-de-hjalpte-offren-pa-haiti-gick-med-i-nekrofilgrupp_4115205.svd

Det fanns en grupp på facebook som hette "2kr per medlem till jordbävningsoffren på Haiti". Över 200 000 människor gick med. Ett par dagar senare ändrades beskrivningen i gruppen, gruppens syfte var nu att få hem lik, helst barn, som nekrofiler kunde roa sig med. Det läskiga med det här är inte att det finns människor som tycker att det är kul skämt, utan att det finns 200 000 människor som är så blåögda att de gick med i gruppen och på allvar trodde att det skulle skänkas pengar. Det kan få vem som helst att bli mörkrädd, när folk bara går på saker utan att reflektera att nåt kanske inte stämmer, att det kanske låter lite för bra för att vara sant. Men det är väl det här fenomenet, människors naivitet och förmåga att tro på vad som står utan att tänka kritiskt, som partier som typ Sverigedemokraterna lever på. Så, summan av kardemumman är att man ska vara cynisk och tänka kritiskt, då kanske man i vissa fall kan undvika att bli blåst.

Hard

Jag längtar. Efter vad vet jag inte, men kommer nog på det snart.

Meet me halfway

Dag nr 1 i frihet;
- Ritade ett märke till Vårkravallen.
- Tog ett bad och läste lite på Katarina Wennstams nya bok "Alfahannen".
- Hyrde film och åt mat med min fina vän Veronica, vi gjorde även en killer fruktsallad & jag fick en tvålpump med ankor på. Bra kväll.

Imorgon ska jag njuta av min frihet, på lördag ska jag njuta av min frihet osv osv ..
See ya - don't wanna be ya

this too shall pass 3

Mitt i tentaångesten, som ett brev på posten, dyker det även upp andra jobbiga tankar. Tankar på vad framtiden har att erbjuda, ska jag bege mig ut i världen? Eller ska jag se vad tryggheten i Sverige har att erbjuda? Kan jag kombinera de två? Se världen utifrån ett studentperspektiv eller en socialarbetares? Kanske arbeta med gatubarn i Asien? Plugga en termin utomlands (om det ens är ett alternativ för mitt program??)? Men samtidigt känner jag att jag skulle längta hem för mycket, vet inte om distansförhållande är något för mig. Gaah, dessa tankar om framtiden tar sakta kål på mig... Nu håller vi tummarna för att praktiken för med sig ett lugn och ett "aaaha-moment", ett ögonblick där jag bara förstår att "ja, men det är det här jag ska hålla på med! Och får hålla på med, bara jag står ut".

this too shall pass 2

Började tentadag nr 1 med att vakna upp med en lindrigare förkylning, inte optimalt dock. Kunde sedan konstatera att hemtentan i sig inte är jättesvår, dock är det svårt att veta vilka led inom juridiken jag kan hoppa över. Ska jag ta med nåt ur RF eller är det överflödigt? Vill bara att det ska vara onsdag nu så att jag kan få vara ledig på riktigt i ca 10 dagar. Då ska jag sova mina önskade 10h/dygn, umgås och allmänt CHIILLLAAAA. Apropå ingenting kunde jag igår konstatera att man med företagsbiobiljetter kan få sitta i de så kallade VIP-stolarna längst bak utan att betala något extra. Så Avatar avnjöts i en fåtölj som man kunde fälla bakåt (ren och skär lycka från min sida), dock var det ett bord mellan fåtöljerna (optimalt för burkläsk), inte så romantiska platser med andra ord, men vem bryr sig när man kan fälla bak fåtöljen??

this too shall pass

Dagens humör: Allmänt söndagshumör
Dagens aktivitet: Lite plugg, tv & snart bio (Avatar)
Dagens önskan: Att tentan som kommer imorgon inte ger mig ångest
Dagens hejdå: Till julen och granen som slängdes ut idag

Onsdag.

Idag är det trettondagen, 6 januari, det är typ 20 minus grader ute och jag är "ledig". Egentligen borde jag plugga oavbrutet men just nu kände jag att jag behövde en liten pause ifrån "En introduktion till förvaltningsrätten", inte världens roligaste bok direkt. Men annars gillar jag juridik. Idag ska jag, när jag pluggat oavbrutet i ett par timmar, spinna med Verran och sedan äta middag hos Natta. Imorgon börjar operation-vända-tillbaka-på-dygnet, har varit vaken till tre och sovit till 12 de senaste dagarna, på fredag måste jag gå upp vid sju så måste på något sätt styra upp min sömn. Ett senare problem.

Lista

Hittade en lista jag tänkte fylla i, i brist på annat. Har tänkt starta mitt bloggande igen, främst för att jag häromdagen kom på att jag aldrig skulle kommit ihåg vad jag pysslat med om det inte vore för bloggens arkiv. Så, tänker blogga för att minnas helt enkelt.

Namn: Anna Sibel Korkmaz.
Kallas för: Kärt barn har många namn som det så fint heter, här kommer ett urval; Sibbelino, Sibelin, Sibban, Sibbis, Sibbie-sibbie, Sibson, Tibel...
Stjärntecken: Våg.
Höger eller vänsterhänt: Högerhänt.
Piercingar: Bara hål i öronen, men det räknas ju inte.
Tatueringar: Nope, får se om det blir någon.
Längd: 1.72.
Skostorlek: 39-40.
Hårfärg: Brunt.
Fräknar: Nej, det har inte dykt upp några ännu iaf.
Motto: Ätas eller äta.
Kär? Ja.
Önskar du att du bodde någon annanstans? Ja.
Tycker du att du är attraktiv? Ibland, i ett mörkt rum och om man kisar lite.
Dricker du? Yes sir! vatten, cola & vin!
Röker du? Nej!
Vilket schampo använder du? TRESemme.
Vilken parfym använder du? Daisy - Marc Jacobs.
Vad är du rädd för? Långa rulltrappor (tänk om någon skulle ramla, alla skulle dras med i fallet!!!), hissdörrar & människors grymhet.
Gillar du att tvätta? Ja, det är rätt nice.
Gillar du berg- och dalbanor? LOVE THEM!
Filmen du hyrde? Hm, kommer inte ihåg faktiskt.
Filmen du köpte? Oj, kanske en skräckfilm?
Låten du hörde: revolver - Madonna ft Lil Wayne.
Låten du laddade ner? Jag laddar inte ner, spotify <3
Personen du ringde? Veronica.
Personen som ringde dig? Jonatan.
TV-program du såg? "Vänner", pågår i skrivande stund.
Person du tänkte på? Jonatan, han ringde nyss.
Låt: Ingen specifik.
Sak att göra: plugga (borde), slappa (gör).
Sport: Fotboll. I alla fall när det är VM eller EM.
Dryck: Cola.
Kläder: Kjol & skjorta.
Film: Hannibal-filmerna.
Bil: Jag kan ta vilken bil som helst som rullar utan problem och som har AC.
Serie: Just nu; "How I met your mother".

Har du någonsin...
Gråtit över en pojke? För många gånger.
Gråtit över en flicka? Ja.
Ljugit för någon? Antagligen.
Varit i slagsmål? Nope.
Blivit arresterad? Nej.
Träffat någon från internet IRL? Nej, eller en gång pratade jag med en kille på Lunarstorm som kom in i affären där jag praoade. Det var en ganska obehaglig upplevelse.

Antal…
Gånger du varit kär? Två.
Gånger ditt hjärta brustit? Hm, det har blivit lite kantstött.
Hjärtan brustet på grund av dig? Ett.
Tjejer du kysst? 1.
Personer från grundskolan du fortfarande har kontakt med? 4 st.
Gånger ditt namn varit med i tidningen? Ingen gång så vitt jag vet.

Senaste…
Boken du läste? Döder gök - Katarina Wennstam.
Personen du fick e-mail av? Pernilla.
Personen du fick brev av? Mamma <3.
Personen du fick sms av? Jonatan.
Gången hela din familj åt middag tillsammans? Allt för längesedan.
Saken du köpte? Mat.

Vad har du gjort idag? Pluggat, tränat & hängt med Verran.
Brukar du svära mycket? Allt är relativt, men när jag blir upprörd kan det slinka in en svordom eller två i mina konversationer...
När stiger du upp på morgonen? Så sent som möjligt.
Vad har du på dig? Leggings och en tröja (ande-blå).
Vad ska du göra ikväll? Kvällen är snart slut men tänkte titta lite på tv för ovanlighetens skull.. hehe..
Vad är du allergisk mot? Lax.
Var har du ont? Ingenstans.
Använder du hårspray? Ibland.
Kan du stå på händer? Nej.
Håkan Hellström eller The Ark? Håkan!!
Salt eller socker? Båda!
Gillar du ketchup? Ja det gör jag väl, men anser nog att ketchup kan förstöra en maträtt.
Är du glad nu? Sådär.
Var du glad igår? Sådär.
Vad dansar du till? Det mesta förutom house.
Stockholm är… ? Sveriges huvudstad.
Göteborg är… ? Jennies hemstad.
Kan du sjunga? Inte på riktigt, men i sing star sjunger jag bäst!
Spaghetti eller makaroner? Spaghetti tror jag...
Land du vill besöka? USA

Årskrönika - 2009, året som gått.

Tänkte att även jag, trots mitt svala bloggintresse, skulle ta och knåpa ihop en årskrönika för att jag i framtiden ska minnas 2009 och sen för att mina två läsare ska få nåt nytt att bita i. Så, då kör vi.

Januari - Januari börjar med pizza och bakishäng som sig bör efter den första storslagna nyårsfesten genom tiderna. Vi funderar över hur vi ska få bort spyan på balkongen och hur det kom sig att föräldrarna till den nästan träffade treåringen kunde ta det med sådant lugn. Efter ett så kallat jullov drar skolan igång med en gruppredovisning av det sämre slaget, men arbetet blir godkänt trots allt. Motivationen för skolan är inte på topp men höjs rejält när barn-kursen drar igång. Jag hade rejäl hemlängtan och var allmänt trött på allt. Inte en så kul månad bortsett från after ski-fest, Platå-kväll & biokvällar.

Februari - Hemtenta i barn & ungdoms-kursen, Veronica har en storslagen inflyttningsfest som gör så att hon blir en hel säng fattigare. Jag, Malin & Natalie startar en inte så långvarig tradition med afro power-dance och sedan [hg].

Mars - Våffelfest, charterfest.. Många fester... Jag blir officiell medlem i festeriet SoCeR och kan stoltsera med titeln Pr-och märkesansvarig. Veronica, Lisa & Jennie gör en helg i Linkan och vi går på konsert med Veronica Maggio.

April - Jag & mamma åker till London och firar påsk hos Betül. Jag fixar ett sommarjobb och firar som sig bör Valborg i Uppsala. Våren börjar sakta men säkert komma.

Maj - Jag skiftas in som festerist under en galen och mysig vecka, jag blir bjuden på en resa till Alanya av Jonatans snälla mamma, ressällskapet bestod av mig, Jonatan, Julia, Mattias & Anne-Lie. En väldigt trevlig och välbehövlig vecka i värmen.

Juni - Jag och 12 till får VG på kunskapsproduktionstentan. Ett gäng åker och firar midsommar i en stuga utanför Motala och har ett mysigt firande. Jag åker hem till Uppsala för att spendera ett par veckor hemma samt för att jobba.

Juli - Jag och Veronica har två veckor lediga tillsammans och det är 30 grader varmt varje dag så vi cyklar 1 mil enkel väg för att svalka oss (dock bara EN gång). Vi gör även ett par galna kvällar på Platina och dansar i den varma sommarnatten. Två veckor in i juli börjar jag jobba på en dagcentral för dementa i Årsta. Dagarna går rätt segt då det inte finns så mycket att göra och jag får upp ögonen för vilken hemsk sjukdom alzheimers är.

Augusti - Jag jobbar min sista dag den 15 augusti och tar sedan clion (en ny familjemedlem i familjen Korkmaz) och åker de 30 milen till Linkan. Väldigt glad åkte jag ner då augusti även var den månad som Veronica flyttade ner till Linkan. Augusti präglas av en storm av känslor, och samtidigt som detta kaos pågår, pågår även nolle-p. Nolle-p är dock riktigt kul och vi i SoCeR svetsas samman och umgås väldigt intensivt i två veckor. 30 augusti tar jag clion och kör för första gången själv 30 mil i sträck, 31 augusti sitter jag & mamma på ett plan till istanbul för att möta upp resten av familjen.

September - Septembers första vecka spenderas i istanbul och jag shoppar som det inte finns någon morgondag. Årets bästa köp inhandlas, en perfekt skinjacka. Jag kommer hem från istanbul och känslostormen avtar och det blir plötsligt klar himmel igen. Jag tokpluggar ett par dagar innan tentan i en kurs där jag närvarat vid en föreläsning. Otroligt nog klarar jag den med väldigt god marginal. Jakob fyller 20 år och håller sin fest hemma hos mig & Jonatan.

Oktober - SoCeR har kräftskiva hemma hos Pernilla, jag, Malin, Verran & Natalie startar traditionen "halv 8 hos mig" vilket innebär att vi varje vecka turas om att bjuda varandra på middag, jag har mitt första VFU-samtal och blir med ens väldigt pepp inför våren, ser även [ingenting] på [hg] och väntar två timmar på en hamburgare, jag fyller 22 och det firas med en trevlig fest. Under oktober börjar mitt engagemang i tjejjouren på riktigt och jag sitter jour för första gången.

November - November bestod av många timmar festeriande, vi har socionomsittning, serverar på en sittning, får gå på tackfest samt håller i overallsinvigning.

December - Kanske årets galnaste utekväll; Luciakraballen äger rum, Veronica äter en lampa och fångar in DJ Nicko. Vi dansar som galna till "Bad romance". 12 december har Jonatans mamma 50-årsfest. 15 december tar jag jullov efter att ha fått beröm för ett oklanderligt skrivet PM. 18 december besöker jag min VFU-plats på sociala förvaltningen i Linköping. 18 december beger jag mig även till Enköping för att fira mormor som fyller 90 år. Sedan firas det jul och juldag hemma i Uppland. Den 27 åker jag ner till Linköping för att mysa och planera inför den storslagna nyårsfesten. 31 december äger denna fest rum som får gå till historien som kanske den bästa festen ever, 04:55 stängdes musiken av men fram tills dess hade vi dansat som det inte fanns någon morgondag. Det var det bästa tänkbara slutet på ett år som har präglats av både toppar och dalar.

År 2010 ska bli ett bättre år, det ska jag se till. 26 januari börjar allvaret då jag ska göra min första dag på VFU:n. Årets första halvår kommer vara av stor vikt gällande mitt framtida arbetsliv, spännande spännande. Jag har inga konkret formulerade nyårslöften men år 2010 ska jag;
1. Inte älta och oroa mig för saker.
2. Inte ta någon skit, stå på mig och tro på mig själv.
3. Våga.

Gott Nytt 2010!