?

Linköping har ca 140.000 invånare. Uppsala har ca 185.000. I Linköping går det 13 filmer på bio ikväll, i Uppsala går det 24. Kan någon förklara varför det är så stor skillnad när invånarantalet inte är så stort?

vår

När jag cyklade hem från universitetet tänkte jag hur härligt det är med vår och att det snart är sommar. Sen fick jag en fluga i munnen och då tänkte jag att det gärna får bli vinter igen. Nu har jag dock kommit på bättre tankar och tycker att det är underbart med det fina vädret som vi har haft i snart en vecka (!). Ikväll är det först grillning hemma hos Natalie, hon har till och med klippt gräset på sin uteplats dagen till ära, och sedan bär det av till konsert och kongress där norra Europas största togafest äger rum. Ska bli trevligt. Idag är det även min och Jonatans sju månadersdag :) & så har man fått pengar, en riktigt bra dag med andra ord. Dock hade jag 10 322 kr på mitt konto i morse, och nu efter att alla räkningar är betalda, har jag 5 700 kr kvar - mindre trevligt. Igår ramlade jag för övrigt med cykeln, men ni behöver inte vara oroliga - cykeln, min andra hälft, mår bra. Som student i en främmande stad är man faktiskt mycket beroende av sin cykel, det är därför jag har dubbla lås. Men i alla fall, det blev en liten missbedömning vid ett övergångsställ och jag tvärnitade, och ramlade. Fick några skrapsår och har lite ont efter att ha fått styret i magen men det är ingen fara, jag tycker mest att det är kul att tycka synd om mig själv och beklaga mig.

Snart är det Valborg! & Kvalborg!

22/4

Jag kan inte hjälpa det, men blir nästan lite arg...

Sitter och jobbar = klickar runt på facebook & läser bloggar.
Ska snart iväg och träffa min grupp.
Snart är det Valborg!

hihi

Café i Nordstan, Göteborg

Två killar ~17 sitter på ett café och diskuterar "Parlamentet".
Kille 1: Fatta vad härligt att vara Björn Gustafsson ändå!
Kille 2: Jaa, att vara så sjukt rolig och populär måste vara grymt. Dessutom är han jävligt söt också.
Kille 1: Vad sa du?
Kort tystnad.
Kille 2: Fatta vad mycket brudar man skulle få, sa jag?
från tjuvlyssnat.se

sommaren

Den fjärde augusti bär det av till Turkiet.
Nu håller jag tummarna för att jag får jobba på dagis eller lyckas skrapa ihop lite fler dagar genom Uniflex, så är sommaren räddad (Anställ mig!).
Annars spendarar jag sommaren i London hos min kära syster. Hon vet bara inte om det än, men det blir en trevlig överraskning.

nostalgi



Vintern rasat ut bland våra fjällar...

Valborg



Bilden är tagen ifrån facebook-gruppen "Fuck Lund, alla vet att Valborg firas bäst i Uppsala" och föreställer mösspåtagningen vid Carolina Rediviva. Jag tycker att bilden säger rätt mycket om var man bäst firar Valborg.


19.00
DIREKT HV71-Linköping. Final 2008, match 5. Elitserien. Finalserien i ishockey som spelas i bäst av sju matcher. Programledare: Tommy Åström. Kommentator: Lasse Granqvist.

Varför måste de spela ishockey på onsdagar och därmed ta sändningsplatsen från Grey's? Spelade de inte förra veckan kanske? Ishockey är sämst, "man ser ju inte ens pucken" - citat från okänd person ;). Jahapp ingen Grey's den här veckan heller - eller har det kanske slutat helt? Nej? Någon som vet? hm.. bäst av sju matcher, betyder det att det inte kommer att visas Grey's på sju veckor???! Vem gillar att titta på ishockey egentligen? Förutom de som står vid LHC's husvagn och spelar deras kampsång. Jaja, får väl titta på MI2 istället, såg MI3 igår men tycker att det är rätt tråkigt att titta på filmer i kronologisk ordning, ja det är ju mycket roligare att veta vad som kommer att hända och slippa den där jobbiga spänningen man annars upplever. (Ja, jag är ironisk)

höhö

Två tjejer ~16 står vid kassan. Den ena ska betala för sitt godis med kort.
Kassören: har du id?
Tjej 1: Neeej ?
Kassören: Tyvärr, du måste kunna identifiera dig för att kunna betala med kort här.
Tjej 1: Men asså jag har min mobil här annars, du kan kolla alla SMS och kontakter och allt!
från tjuvlyssnat.se

Tisdagen den 15:e april;

Idag har jag och Malin deltagit i en studie vars syfte är att ta reda på om känslor påverkar minnet. Som tack för vår medverkan fick vi en fin LiU-mugg. När vi ändå var på universitet impulsköpte vi biljetter till Nordens största toga-fest som är nästa fredag (om man vill vara lite kritisk kan man ju ifrågasätta hur många toga-fester det egentligen finns i Norden), dock köpte vi bara biljetter till eftersläppet och inte till sittningen där Björn Gustafsson ska uppträda. Ja, den Björn Gustafsson (fast skulle det inte vara väldigt kul om det nu inte var den Björn de syftade på, utan att det var en någon helt annan Björn Gustafsson, som kommer ut på scen och pratar om högerpopulistiska möjlighetsstrukturer i en timme istället). Btw, om någon vet hur man förvandlar ett lakan till en toga kan ni ju tipsa om det.

Usch, jag är så fruktansvärt stressad över en massa saker, kan inte riktigt slappna av. Är stressad över alla grupparbeten som kommer nu, över hur det blir i sommar med boende, hur det blir efter sommaren med boende, om jag kommer in på socionomprogrammet eller inte, om jag hinner åka till Turkiet eller inte, om jag får jobba nåt i sommar. Vill bara lägga mig i sängen och strunta i allt det här, men det känns som att det är saker som jag måste ta itu med själv.

Nu ska jag i alla fall koppla av lite med hjälp av SATC innan jag ska iväg och spinna... Spinning är ett rätt bra sätt att koppla bort allt annat och man brukar vara på rätt bra humör efter ett spinningpass, men det då gäller det att det är en bra instruktör annars blir man bara irriterad. Sist jag spinnade var det en instruktör som var så jävla jobbig. "Tänk att du och cykeln är ett" "Du cyklar på en lång raksträcka, fåglarna kvittrar och solen skiner, du känner dig harmonisk" "Nu är vi snart framme i mål, människorna hejar på dig och hurrar för dig" (då spelade hon en låt med en massa jubel). Det räckte inte med jobbiga kommentarer under passet utan hon envisades dessutom med att dela upp gruppen i två, den ena gruppen var "tjur" och den andra "skalle"... "Vad blir det? Jo, tjurskalle och är man en tjurskalle så orkar man upp för det höga berget" Sen skulle man turas om att cykla snabbt av någon anledning. Är det något fel på ett "vanligt" pass med bra musik och vanliga övningar? Det enda jag tänkte under hela passet var "var tyst, var tyst, var tyst, ska jag gå? var tyst, snälla håll käften och låt mig cykla i fred"

Jaja, nu SATC och prickigkorvmacka!

Måndag

Engla blev mördad. Om polisen hade gjort ett bättre jobb för åtta år sedan hade det aldrig hänt. Hade de gjort ett DNA-prov på 42-åringen för åtta år sedan, hade de tagit tipset de fått angående honom på allvar, så skulle Engla antagligen varit i livet idag, men det är lätt att vara efterklok.

Idag är det i alla fall måndag, ska iväg på föreläsning vid ett och sen...hm, ja det var de enda planer jag har för dagen.

Min helg i korta drag:
Fredag - Tacos hos Natalie, "Så ska det låta" och sen bums i säng vid tolv.
Lördag - Bakade inte en, inte två, utan tre kladdkakor till Jonatans födelsedagsfest som ägde rum på kvällen. En trevlig kväll som slutade på NH.
Söndag - En trevlig bakis-söndag. Orkade röra mig ned på stan och handlade lite, sen sov jag bort eftermiddagen och på kvällen lagade jag och Jonatan middag.

Välj inte blåsippans väg...

Är helt slut, både i kroppen och knoppen (men inte snoppen).. Det är väl inte bara jag som har läst alla Bert-böcker och därför förstår det roliga i kroppen, knoppen, snoppen? Eller, det var kul när man elva i alla fall. Aja, anledningen till att jag är helt slut är flera grupparbeten och ett spinningpass med Fia som antagligen var någon elak dikatator i sitt förra liv. Men imorgon, efter redovisningen, är det slut på allt jobbigt (för den här kursen, på måndag börjar en ny) vilket betyder att den här helgen har jag inga måsten, eller jag måste ju fira min älskling som fyller hela 21 år imorgon, men det är ju ett kul måste.

Imorgon är det som sagt (skrivet) redovisning av miniprojekt, vi har då valt ämnet högerpopulism (låter kanon kul va?) men det är faktiskt rätt intressant. Min del av arbetet har varit att fokusera på Sverigedemokraterna som är Sveriges största högerpopulistiska parti (t ex fick de hela 2,9% i riksdagsvalet förra valet, undrar hur många det innebär i antal, man kan ju i alla fall dra slutsatsen att det bor mer än en idiot i Sverige) och som visar tendenser till att växa sig ännu större, i alla fall om man ser till deras framväxt hitills. Enligt undersökningar är det främst yngre outbildade män som arbetar inom industrisektorn som röstar på SD - ingen större överraskning eller hur? När jag tänker på en Sverigedemokrat kommer jag osökt(ha, jag fick in det i en mening - GO Högskoleprovet!) att tänka på; Volvo 240, honkey tonk-tröja (möjligen texten till nationalsången), keps som det står Volvo på (Volvo är inte ens svenskt längre, ha!), ca 30 kg övervikt (p g a alla maxmål, deluxmål och suprememål), en hemskt ful stylad bil med en gigantisk vinge på och ett allmänt ovårdat yttre. Det värsta är att jag inte ens är speciellt fördomsfull just nu, de här personerna finns på riktigt, tror nog att Tess möter några av dessa varje arbetsdag. Skulle kunna prata på om ett tag om SD (det är ju faktiskt min del av arbetet) men det är dags för mig att bege mig två gator bort.. Ja juste, om man inte riktigt förstod vad min rubrik syftade på så handlar den just om att man inte ska välja SD, "blåsippans väg"...

Söndag

Jag har ont i nacken

Ikväll ska jag fira...

...att jag fick 1,4 på Högskoleprovet!
Jag är så glad att det är svårt att skriva sammanhängande meningar, men nu är min framtid säkrad - jag kan komma in på både socionom-och PA-programmet, nu ska jag bara välja vad jag vill jobba med, men det viktigaste av allt; jag har valmöjligheten. WIHOOO, ikväll ska Sibel bli full!


(Usch tänk om jag rättat fel? Neeh..har t.o.m dubbelrättat .. men kommer inte tro det förrän jag får brevet med resultatet)


WIHOOO!!!

Meen

Fan, Linda Bengtzing är med i "Så ska det låta", och jag som hatar henne.
Hur kan man, ur en sociologisk eller psykologisk synvinkel, förklara hat mot en känd person man aldrig har träffat och som man egentligen inte vet ett dugg om förutom de "sanningar" som kvällstidningarna skriver om?

I'm singing in the rain

Det regnar. Helt plötsligt känns det 10 ggr bättre att sitta hemma själv en Fredag kväll. Det känns inte kul, knappt okej, men jag har accepterat läget och ska försöka göra det bästa av situationen (alltså titta på "Så ska det låta" och äta kyckling sallad à la Sibel) sen är det väl sängen som gäller eftersom jag ska vara på plats kl 8 imorgon. Men det är inte kul att vara själv! Jag har konstaterat att jag är väldigt sällskapssjuk, och är van vid att ha sällskap (det är inte många timmar om dygnet jag spenderar ensam), men det är kanske bra träning att vara själv (en positiv sak är ju att man kan gå omkring i ett sunkigt gamalt nalle puh-nattlinne) men det är definitivt inte kul, det blir dessutom inte lättare att vara själv när man fått inbjudan till ett första klassigt häng i Ryd, men rationella-Sibel kom fram till att det smarta draget är att stanna hemma och ladda inför morgondagen. Så det så... hm.. kanske ska åka dit ändå? Hm.. fast det regnar ju faktiskt och jag måste hinna gå igenom ett par saker till + äta middag... Nej, det får bli en hemmakväll helt allena. Får vara extra social imorgon istället, to make up for lost time...

Antagligen kommer jag vara så pass uttråkad ikväll att jag kommer skriva ett par inlägg till. ENJOY!

Hihi

Två tjejer ~14 sitter vid ett bord och äter.
Tjej 1: Asså, jag och Stefan, vi typ ba?
Tjej 2: Vad?
Tjej 1: Asså när han kom hit, vi typ?
Tjej 2: Men hallå? Vadå?
Tjej 1: Nä, det var inget.
Tjej 2: Meen! Har man sagt A får man säga B.
Tjej 1: Va? Jag har inte sagt nått A! Asså? vadå?
Tjej 2: Men det var en metafor.
Tjej 1: Jaha?. va?
Tjej 2: En metafor! Vet du inte vad en metafor är?
Tjej 1 (ivrigt): Jo, just ja!
Tjej 1 Kollar ut genom fönstret.
Tjej 1: Vart då?
Tjej 2: Du vet inte vad en metafor är va?
Tjej 1: Joo? typ som en virvelvind!
Från tjuvlyssnat.se

onsdag

Varför flyger det omkring en massa måsar runt mitt hus? Har de flugit vilse eller finns det ett hav runt hörnet som jag missat? Eller är det bara jag som, felaktigt, förknippar måsar med hav?

Vuxenpoäng: Har gjort en matlåda
Pensionärspoäng: Sitta och oja över "Rent hus"

KATSHIING!

Just det, 7184 i skatteåterbäring, KAAATTSSHIIING!

Så, vad har hänt...

...sen jag bloggade sist?

Hm.. har inga spännande saker att berätta direkt.

* Var hemma i helgen (fast det vet väl mina läsare redan) och jag kommer knappt ihåg vad jag gjorde... Jo, just det, i Fredags var jag hemma hos Tess och åt godis och tittade på film och pratade. I Lördags var jag hos mormor och sen var jag hemma och somnade kl 23, var väl helt utmattad av att inte ha gjort någonting ansträngande på hela dagen, eller en sak gjorde jag i Lördags - Jag klippte lugg! (Eller inte jag, utan Elin, en väldigt duktig frisör - Gå till henne om ni inte vill ha den där klumpen i halsen man annars kan få av att gå till frisören) Jag kanske lägger upp en bild någon dag på mig i min nya frisyr, om jag förmår mig att köpa batterier till kameran och kommer över min kamerafobi dvs. Gjorde jag något mer hemma värt att berätta? Hm...HMMMM...Jag fick en Spider-pig tröja!

* Jag fick VG på tentan.

Det har inte hänt så mycket mer, förutom att det har blivit vår! Underbart! Dock har jag inte tid att vara ute och njuta av våren, måste plugga hur mycket som helst den här veckan och jag skulle inte bli jätte förvånad om det hann bli vinter igen tills på Söndag.

Tack och hej - leverpastej