mitt hjärta har en frusen inneboende

Nu är det svart ute redan klockan 18, vintern är här. Igår var jag (och Jonatan, Elias, Ellen, Martin, Martins lillebror, Lars och Sara) och såg "Låt den rätte komma in", och även fast vissa scener var lite overkill (syra-scenen..) tyckte jag om den! Kanske för att både Eli och Oscar spelades av väldigt bra skådespelare. Idag har jag haft föreläsning mellan 13-16, om sociologigubbar som jag redan läst om!(när jag läste beteendevetenskap) Kände mig smart. Jag hade sett framemot en kväll i soffan tillsammans med Karev, Grey, Christina, Izzy m.fl. men har nu blivit övertalad att basta istället, och det kanske är trevligt att vara social och träffa lite folk IRL istället. Jaja, basta it is. Men först nåt att stoppa i magen, och tvätta. Och kanske en powernap för jag är sjukt trött, som alltid. Nu har jag en väldig hemlängtan också, har ju faktiskt inte varit hemma på två månader, men den 5:e kommer jag hem och är hemma till den 10:e! Ska bli jätteskönt att bli ompysslad lite. Sen hoppas jag på att folk där hemma har tid att träffas lite också :)

Trött

Är så där jättetrött just nu och inte alls laddad inför overallsinvigningen imorgon, dels pga tanden (eller snarare hålet efter tanden), dels pga att jag är jättetrött och lite nere. Men, det blir säkert kul. Idag skickades tentan in i alla fall, jag ska fan ha G, det är den värd. Juridik är kul! Man kanske ska bli jurist istället... men då måste jag börja om på ruta 1 igen, dvs höja högskoleprovet ytterligare för med 1,4 kommer man inte in på jurist tyvärr.. eller inte i Uppsala i alla fall. Dumma Linköping har bara affärsjurist-utbildning och affärsjurist vill jag inte bli, jag är mer inne på hela det här "sätta dit" folk som är dumma än att hjälpa företag göra affärer. Som socionom kan man hjälpa de som har blivit utsatta för brott, medan man som jurist får sätta dit som har gjort brottet... Undrar bara vad som är mest intressant. Jaja, efter att jag hade skickat iväg tentan åkte jag, Jonatan, Martin, Jakob och Lars till Ica Maxi. Vi handlade grejer till tacos som vi sedan lagade hemma hos mig och Jonatan. Sedan gick vi på bio, vi såg "The Baader Meinhof Complex", en tysk terroristfilm baserad på verkliga händelser. Den var bra, dock lite väl lång och lite rörig. Nu börjar jag se i kors för att jag är så trött, dags att sova! Om ni imorgon ser en tjej i orange overall + en svullen kind, så är det jag (bitter!)

En rätt omtumlande torsdag.

Har precis varit och dragit ut en visdomstand, helt mentalt oförberedd. I morse fick jag en akuttid för att jag, precis som i våras såg ut som en hamster dvs. min visdomstand var inflammerad. Så 13.30 befann jag mig på folktandvården här i Ryd, trodde att jag skulle få en penicillinkur precis som jag fick förra gången. Men nej, innan jag visste ordet av satt jag där helt bedövad i tandläkarstolen och tittade på nalle-tavlan som hängde i taket (trevlig detalj btw). När tandsköterskan frågade tandläkaren "ska jag ta fram hammaren?" började jag bli lite orolig. Men det gick trots allt bra, det tog typ 10 sekunder sen var jag en visdomstand fattigare. Dock skulle jag gärna ha velat förberedda mig lite, dels mentalt men även till exempel genom att ha ätit nåt innan!! Har endast ätit en tallrik fil än så länge idag, och får inte äta eller dricka nåt på ett par timmar och jag är redan jättehungrig... Att vara bedövad i halva ansiktet + att vara jättehungrig är inte de bästa förutsättningarna för att skriva hemtenta...Som tur är blev jag nästan klar innan jag gick till tandläkaren men skulle behöva kika igenom den ändå. Men det känns bra att den är borta iaf, eftersom den har orsakat en del problem för mig. Tre cm långa rötter hade den också! Lite extra information bara...

GRATTIS!




Idag fyller min bästa (och enda) syster Betül år! ;) Många grattis! Älskar dig! x x (Bertil... hahahaha / Sibelin...)

Hemtentamen ...

Har nu hemtenta. Fick ut den i morse och den ska vara inskickad på fredag. En jätterolig vecka att se framemot med andra ord. Hade en väldigt trevlig födelsedag igår i vilket fall! Fick en massa fina presenter av Jonatans familj, halsband, örhängen, ljus, duschkräm + lotion, blommor och en tavla som Jonatans pappa har målat! Av Jonatan fick jag en bok och en sing star-skiva (yeyh!). Ska även få en till present som tydligen inte ska levereras förrän om en månad...Nu håller Jonatan på att slå i ett paket med en lapp där det står vad presenten är för nåt, för jag har ju inte tålamod att vänta en hel månad! Åter till hemtentamen!

För idag är ingen vanlig dag...

...det är min födelsedag! Hela 21 år fyller jag idag, JAG BÖRJAR BLI GAMMAL!! För jag är ung, må vara dum, men när man är ung vill man vara kung! ... Man kan väl fortfarande klassas som ung när man är 21, eller!? Jag trodde att i och med att jag blev äldre skulle en del bitar falla på plats, men nej, jag blir bara mer och mer förvirrad. När kommer den där klokheten jag väntar på? I alla fall, födelsedagsfirandet börjar med en tur ut till Tornby (IKEA & ICA maxi) och sedan blir det middag med mamma + Jonatans familj. Jag hade ju som bekant min födelsedagsfest redan förra helgen eftersom Jonatan är på kurs den här helgen, men nu är jag sugen på att ha en till. Jag har kommit på flera bra teman till kommande fester, vi ska ha en julfest med dresscode "tomte" + att jag vill ha en nyårsfest, vet bara inte om någon är intresserad av att fira nyår i Linköping meeen ni kan ju ha det i åtanke :) Eftersom det är min födelsedag idag så har jag precis ätit födelsedagsfrukost bestående av rostat bröd med köfte på. Hur gott som helst! För er som inte riktigt vet vad köfte är så är det turkiska köttfärsbiffar (när jag var liten hade jag alltid baguette med köfte i som matsäck när det var idrottsdagar, och om jag inte minns fel så ville Veronica alltid smaka, eller vad säger du Veronica om detta minne?). Nu har jag redogjort min födelsedag! Just det, i sann Linköpingsanda måste jag ju även påpeka att Lars Winnerbäck fyller år idag! Grattis till honom och mig alltså!

Grattis till mig!

Idag har jag och mamma varit på stan och köpt födelsedagspresenter till mig, hittade massor av fina saker! Nu är jag helt slut efter att ha gått på stan i fyra timmar... Nu ligger jag i soffan och slappar, kommer antagligen ligga kvar här hela kvällen. Imorgon kommer Jonatans familj hit på middag vilket ska bli trevligt, jag älskar att vi faktiskt bor så pass stort att vi kan hålla i större middagar. Nu ska jag leka lite med mina presenter.

Mamma-helg!

Snart kommer mamma hit, om 10 minuter beräknas hennes tåg rulla in här i Linköping. Ska bli jätteskönt att få spendera en hel helg med bara mamma, behöver lite ovillkorslös kärlek känner jag, som bara en mamma kan ge :) Hon är världens bästa min mamma. Seeeeeen fyller jag ju år på söndag = presenter till mig! YEYH! Men det blir en lugn helg vilket behövs då det dags för hemtenta på måndag...Nu ska jag laga mat!

Saknar.

saknar saknade saknat sakna verb
vara ledsen för att man inte längre har (något el. någon)

Jag saknar Uppsala!! Eller, inte staden i sig så mycket (eller jo) men främst de personer som bor/har bott där. Jag saknar er. Bara så att ni vet.


Gräsänka

Är ensam hemma till onsdagskväll då Jonatan åkt iväg till Hudiksvall på konferens. Jag är redan trött på att vara ensam men har tänkt att idag då jag är ledig ska jag verkligen försöka att vara helt ensam. Jag är otroligt sällskapssjuk och gillar inte att vara ensam, men ibland tror jag att man behöver vara själv. Har även en del saker jag behöver ta tag i, som att plugga, städa, panta burkar, handla, träna och kolla upp hur jag söker kurser till vårterminens senare del. Har nämligen fått tillgodoräkna de metodkurser jag läste på BVG (YEEEES!!), vilket innebär att min vårtermin slutar i april någon gång, ska försöka få tag på ett jobb men måste ha en B-plan ifall jag inte får något. Nej, ska väl försöka göra min ensamma dag så effektiv som möjligt och börja med att läsa igenom domarna till onsdagens seminarium.

Födelsedagsfest!

Ojoj vad dåligt jag mår idag, men ojoj vad kul jag hade! Festen var jättelyckad och jag fick en massa fina presenter :) Men idag mår jag som sagt mindre bra, har spytt x antal ggr och är nu soffliggande och lär förbli det ett tag, städningen får vi ta tag i en annan dag. Men på nåt sätt känns det lite bättre att må dåligt dagen efter om man haft kul dagen innan :) Nu ska jag ringa mamma!

Hihi

En kille och en tjej, båda ~30, står vid bankomaten och ska ta ut pengar.
På bankomaten finns en talknapp. På något sätt har den blivit aktiverad och bankomatrösten säger något i stil med "Välj belopp, och tryck på klar". Tjejen vänder sig om mot killen.
Tjejen: Men vad är det här?
Killen (utan tvekan och väldigt säkert): Ja men det är för de döva!
Tjejen: Jaha… På så sätt.
från tjuvlyssnat.se

Läxa 2

Idag har det inte hänt nåt bra, det har varit en dålig dag helt enkelt. Men jag ska anstränga mig för att ändå komma på nåt att skriva.

1. Jag var och spinnade och det var väl bra med tanke på att jag den senaste tiden inte alls orkat tänka speciellt mycket på vad jag stoppar i mig.
2. Vi fick G på gruppuppgiften vilket är helt otroligt med tanke på hur jävla dåligt arbetet blev. Vi fick t.o.m mer poäng än andra grupper! Helt otroligt att något arbete var sämre än vårt.
3. Te hos Katarina :)

Läxa

Jag har börjat gå en "höj din självkänsla"-kurs (okej, jag har gått en gång) och läxa till nästa gång är att man varje dag ska skriva ned tre saker som varit bra med dagen. Tänkte att jag skulle göra det här.

1. Pluggmys med Jonatan.
2. Nybakade bullar.
3. Köttbullar och makaroner med Louise.

Facebook

Det här meddelandet fick jag ifrån Volkan Yanik, vem det nu är. Kan ni förstå vad han menar?

i had a friend, when i was in germany to learn german before several years. but i dont remember her surname. did you ever take german course in germany? i am sorry if disturb you..

Det här fick jag igår;
merhaba kerem ben güzel resim umarım rahatsız etmedim sevgiler istanbuldan iyi bayramlar..

det här fick jag idag;
slm nasılsınızz çpk hossunzzz.....cvp pls


yeyh

Idag är det premiär av Grey's anatomy!! Livet blev genast lite bättre :)