men

10-15 juli kommer antagningsbeskedet. Det är ungefär 15 dagar försent. (Gaaah)



Dagens...

...tips: Handla aldrig från komplett.se.(Varför? Jag köper en dyr mobil, den går sönder, jag vill få den lagad, jag skickar in den, komplett skickar den vidare till Avo-mobil där den ska lagas, Avo-mobil hävdar att det bara är ett års garanti och vill ha 1200 kr för att laga den, komplett säger att det är tre års garanti, Avo-mobil vill ha 200 kr för att skicka tillbaka den olagad, jag blir irriterad och skickar ett argt mail där jag skriver att jag ska ha tillbaka min mobil lagad och att jag inte tänker betala. To be continued...)
...låt: För en lång lång tid.
...arbetsdag: Bingo, bakning, fika. Fick väldigt mycket beröm för min kladdkaka, men ärligt talat, vem kan misslyckad med en kladdkaka?
...planer: Gamlis-rundan!
...bok: Mig äger ingen
äh.

Kär i en ängel

Ska strax åka och hämta Jonatan vid stationen :) Idag har jag suttit, tillsammans med 30 pensionärer, och tittat på Allsång på Skansen. Alla pensionärer satt och diggade till Håkan och Miss Li...eller kanske inte, de flesta somnade.

Torsdag

Idag har jag suttit i en trädgård tillsammans med 30 pensionärer och lyssnat på "Svenska sommarklassiker". Imorgon ska vi titta på "Allsång på Skansen" och fika. Imorgon får jag även lön för mitt hårda arbete. Och så kommer Jonatan!

Alla dessa dagar som kom och gick, inte visste jag att de var livet.

Nio månader

Idag firar jag och Jonatan nio månader, han firar genom att jobba och jag ska fira genom att titta på fotboll med mamma & pappa. Men om 48 timmar är vi tillsammans.

1 minut till avspark!

En favorit i repris.

HG, Linköping

En tjej och en kille spelar dart, killen har precis kastat i bulls eye och är lite mallig.

Tjejen: Jaja, kolla nu älskling när jag får 60 poäng med den här döskallepilen. Killen: Visst, visst, kasta nu. Tjejen siktar, och träffar det röda området som ger 60 poäng. Tjejen: FAN VAD JAG ÄR BRA! OCH JAG SOM INTE ENS KAN KASTA PIL! Stämningen blir spänd och matchen avslutas.

JAG ÄR TJEJEN!

Tusen strålande solar

Jag vill att det ska bli första augusti nu nu nu! Jag vill sova med Jonatan varje natt och ha alla mina saker på ett ställe. Just nu är min garderob uppdelad mellan Linköping och Uppsala, och naturligtvis vill man ju ha det man glömde att ta med. Men, men förhoppningsvis går tiden fort. För att fördriva tiden har jag nu börjat läsa "Tusen strålande solar", uppföljaren till "Flyga drake". Dock har jag hunnit läsa halva boken idag (en väldigt stressig dag på jobbet) och känner på mig att jag läser ut den imorgon. Vad ska jag då läsa? Jag har redan läst Camilla Läckbergs senaste (btw, får man avsluta en bok så!?), Marian Keyes senaste finns inte på svenska ännu...Kan någon av mina få läsare tipsa om någon bra?


Men gud så bra. Jag blir så trött. Lägg av.

När kommer antagningsbeskedet egentligen? Kommer jag in bjuder jag alla på skumpa!

Nu när jag börjar 7.30 varje morgon har jag kommit fram till att jag måste ha ett jobb med flextid på morgonen, annars kommer mina (förhoppningsvis kan jag få barn)framtida barn få ha en zombie till mamma. Eller möjligen en mamma som måste sova middag för att fungera. Idag var jag tvungen att sova 1½ efter jobbet, annars skulle jag bara ha legat i sängen hela kvällen och ändå inte somnat förän 12 och då ändå varit trött imorgon. Nu har jag i alla fall orkat gå en promenad (förbi rean på Gränby centrum...) och packat upp mina resväskor.

Det är nästan så att man blir tårögd av den nya Triss-reklamen. Den där ett par, efter en lång brevväxling, äntligen träffas.

Ett rätt osammanhängande inlägg, men så blir det när man sover på eftermiddagen. Nu ska jag äta jordgubbar och läsa.

Meningen med livet

Ännu en dag på jobbet. Var och hälsade på hemma hos en tant med 18(!) barnbarnsbarn. På en hylla hade hon kort på samtliga då de döptes, tog studenten, gifte sig osv... Så vill jag också ha det! En massa barn och en massa barnbarnsbarn. Det måste vara det som är meningen med livet. För varför ska man annars jobba åtta timmar om dagen, fem dagar i veckan, ca 45 veckor om året om man inte har en familj att spendera övrig tid med?

Midsommar...

Midsommar firades först hemma hos vänner till Jonatans familj och sedan hemma hos Jonatans kompis Andree. Trots en del regnskurar var det en trevlig dag/kväll. Kvällen blev ju inte mindre trevlig när Turkiet lyckades vinna över Kroatien.


Nedräkningen har börjat, 40 dagar kvar.

Turkiet!!

Vilken match!

hm...

Sverige lyckades inte göra en "Turkiet", dvs vända ett 2-0 underläge till vinst. Ryssarna överklassade Sverige. Men, men.. GO TURKIET! Det var, trots förlusten, en trevlig kväll som började hemma hos Jennie. Där var vi och.., hm.. ärligt talat, de som läser min blogg var där. Men för er 1-2 personer som kanske klickat sig in här av någon anledning så kan jag berätta att vi drack ett par glas vin hos Jennie och sedan gick vi vidare till Fyrishov där vi såg matchen. Nordman var där. Och vi fick gratisbiljetter av killarna bakom oss i kön vilket var trevligt. Idag var det även en trevlig dag på jobbet. Jag agerade Bingo-utropare (tjugotvå, tvåa tvåa, sex, enkel sexa) och spelade poker. Fick även lära mig väva. Imorgon börjar jag halv åtta och sen ska jag åka tillbaka till Linköping för att fira midsommar :)

Varför jag hatar SJ.

Därför hatar jag SJ:
- En gång när jag skulle resa med SJ med ospecifierad plats fick jag en rullstolsplats.
Irritationsfaktor 10/10
- Biljetterna har ökat sjukt mycket i pris, nu får man vara glad om man kan åka mellan Linköping och Uppsala för under 300.
Irritationsfaktor 8/10
- SJ överbokar sina tåg. Antal platser = Antal biljetter ! Väldigt logiskt då det ej finns något utrymme på ett tåg att stå. Det borde vara väldigt enkelt för någon på SJ att räkna ut hur många biljetter man kan sälja utan att ett tåg blir överfullt. MEN NEEJ DET VORE VÄL FÖR BRA FÖR ATT VARA SANT OM MAN FICK ÅKA TILL SIN ÄNDHÅLLPLATS, MAN HAR JU TROTS ALLT BARA BETALAT FÖR ATT ÅKA DIT.. DET VORE JU JÄTTEJOBBIGT ATT HA NÖJDA OCH GLADA KUNDER SOM KOMMER FRAM I TID, DÅ SKULLE SÄKERT JAN FORSBERG (CHEF, SJ, GRUNDLÖN - 3,4 MILJONER KR/ÅR) FÅ ONT I HUVUDET. NEJ, SJ HAR VERKLIGEN LYCKATS MED SITT MÅL ATT FÅ FOLK ATT HATA ATT ÅKA TÅG OCH DÅ OCKSÅ SKITA I MILJÖN. GRATTIS SJ.
Irritationsfaktor 15/10
- Eluttagen fungerar inte. Inte på regionaltågen jag rest med i vilket fall, och då pratar vi om de hyfsat nya "dubbeldäckarna". Eluttag förlorar ju sin poäng om det inte kommer någon el ut ur dem. Bra SJ, BRAAAAAAAAAAAAAAAAAAA.
Irritationsfaktor 7/10
- Tågen sänder ut någon form av signaler som stör min iPod vilket resulterar i att volymen höjs utan förvarning vilket i sin tur resulterar i tinnitus.
Irritationsfaktor 5/10

Första dagen på jobbet.

Idag har jag hjälpt en blind tant att spela bingo (hon vann 3 ggr!) och fikat med en massa tanter. Lätt förtjänta pengar måste jag medge, dock blev det rätt långtråkigt där ett tag. Blev tipsad om att ta med en bok eller börja sticka.

Söndag

Jag hatar SJ. Tänker publicera ett hatbrev senare. Turkiet gick, efter en väldigt dramatisk match, vidare i EM. Imorgon är det första dagen på jobbet. Nedräkningen har börjat. Godnatt.

Flyga drake.

Idag är jag en aktiv bloggare eftersom jag inte har så mycket annat att göra. Tänkte tipsa om en jättebra bok som jag läste i London, "Flyga drake" av Khaled Hosseini. Köpte den på Skavsta och två dagar senare var den utläst (tog bara pauser för att se London lite). "Flyga drake" handlar om två afgahanska pojkar som växer upp under 70-talet, om deras komplicerade vänskap och hur deras liv förändras i och med Sovjets ockupation av Afghanistan. Kanske inte låter så rolig, men den är riktigt bra, bland de bästa jag läst och då har jag läst väldigt många böcker. Den får 4,5 "S" av 5 möjliga.

Jurassic park

Ikväll är jag helt ensam i Linköping. Jonatan jobbar natt och alla andra har åkt hem för sommaren. Men jag ska göra det bästa av situationen och ha Jurassic park-maraton. Jag har även köpt lite godsaker; jordgubbar, melon, soltorkade aprikoser, naturgodis(som jag redan ätit upp), cider, nektariner, kex och brieost. Vad passar bättre än brieost till Jurassic park? Nu ska jag äta middag och börja titta på den första filmen. Förhoppningsvis drömmer jag inga mardrömmar om dinosaurier i natt (det händer rätt ofta att jag gör det), har ju ingen att krama om jag vaknar.


Vi pussas på Skavsta flygplats :)

Londonresan

Vår Londonresa;
Vi landade runt 23 på Fredagskvällen, 20 minuter före beräknad tid (jag har en teori om att Ryan air medvetet anger att en flygning ska ta ca en halvtimme längre än vad den i själva verket tar så att de alltid "kommer i tid" eller "för tidigt"). Det tog oss ett tag att komma hem till Betül men när vi väl var hemma blåste vi upp vår madrass som vi skulle sova på och slocknade. På lördagen lunchade vi med min moster, som också var i London på semester, och mina kusiner, som bor i London. På lördagskvällen gick vi ut för att fira två av Betüls kompisar som fyller år med ett par dagars mellanrum. Det var en trevlig kväll, jag och Jonatan lämnade klubben vid 1 och åkte hem. Betül däremot kom hem halv sju. Söndagen spenderades till störst del i Hyde park där vi picknickade med McD-mat(McFlurry med Oreos!!) och lyssnade på talare i Speakers corner. På måndagen shoppade vi, eller jag i alla fall. Har varit ambitiös/nördig och tagit kort på det jag köpt. Det var även på måndagen som vi såg SATC-filmen!!! Känns kul att få ha sett den före alla i Sverige, t.o.m före Blondinbella... Vilken tur att jag har en så snäll pojkvän som gick med på att se den med mig (jag betalade + köpte en burk med Malteasers). På tisdagen åkte vi till Oxford street igen, bekvämt nog går det en direktbuss från Betül till Oxford street, och shoppade lite till. Vi åkte även till Piccadilly cirkus, och därifrån gick vi till St James' park och vilade lite. Därifrån såg vi London eye och skymtade Big Ben. Sedan mötte vi upp Betül, och hennes kompisar, och gick sedan vidare till Zoo Bar där vi, tillsammans med typ alla andra svenskar i London, såg Sveriges första match i EM. Eftersom Sverige vann var det bra stämning. Halv sex på onsdagsmorgonen kom taxin för att köra oss till tågstationen där vi skulle ta Stansted express ut till flygplatsen. Vid halv tolv landade vi på Skavsta och halv tre var vi hemma i Linköping. En riktigt trevlig resa :)



SATC-FILMEN!!

Är nyss hemkommen från London. Berättar detaljer från resan sen, förutom den viktigaste som jag berättar nu; vi såg Sex and the city - filmen! Tänker inte avslöja några detaljer men kan meddela att inte ett öga var torrt i biosalongen.

BVG

Nu är BVG är slut. 60 hp plockade. Igår hade vi avslutnings picknick, det var rätt sorglig stämning då vi inte kommer ses på rätt lång tid. Men förhoppningsvis går sommaren fort :)

Resumé

En kort resumé av min långhelg.

Torsdag: Kom etta när jag spelade laserdome med gruppen! Det levde jag på ett tag och lät ingen glömma det. När vi spelat klart åkte vi hem till mig och åt mat innan vi gick till Harry's. På Harry's var det en massa 40-åriga gubbar som dansade och sjöng med till Amy Diamonds "Thank you". Det var kul.

Fredag: Mös med Jonatan på stan. På kvällen var det fest hemma hos Natalies granne Hans innan vi gick vidare till Kårallen.

Lördag: Frukos-picknick i Trädgårdsföreningen, sedan en visit på IKANO-huset med Jonatan och Wiktor. På kvällen var det förfest på Furirgatan för att fira Wiktors födelsedag, dock i efterskott. Vi fortsatte sedan ned till NH och Platå. Kvällen avslutades på Burger King.

Idag är det Mjölby som gäller, sedan blir det filmkväll!

Ber om ursäkt för ett väldigt tråkigt inlägg men det här är allt min hjärna kan åstadkomma just för tillfället, är lite smått sliten och trög efter tre dagars fest.