sommarlov!

Kl 13.01 skickade vi in arbetet. Hela 31 sidor blev det, och det blev nog rätt bra. Får se vad som sägs på opponeringen nästa vecka. Ikväll ska i alla fall inlämningen firas med grillning och utgång, men först ska vi spela laserdome! Patrik, som är ensam kille i gruppen, kommer att bli jagad av fyra lite smått galna tjejer. Han kommer inte att ha en chans. Sedan är tanken att vi ska grilla hemma hos mig och sedan fortsätta ned på stan.

Nu ska jag äta lunch och sedan bege mig till laserdome-lokalen :)



X X

hmm..

Ibland kan man känna sig sorgsen utan att egentligen veta varför.
Just nu flyter allt på rätt bra men har ändå en klump i magen... Hoppas att klumpen försvinner med hjälp av lite pizza, det är nämligen pizzabak och fotboll som gälller hemma hos Natta ikväll.

Tack och hej -
leverpastej
(Bert for president)

trött

trött

Lördag

Äntligen helg efter en lång vecka med projektarbete. Igår var det grillfest hemma hos Jenny. Vi grillade, spelade kubb, drack cider och spelade M.I.G. Dock började min och Malins flintastek brinna (visste inte om vi skulle börja skratta eller gråta) och vi fick äta korv istället. Men det var en trevlig kväll, trots flintasteks-incidenten. Ikväll är det BVG-fest, med de gamla faddrarna. Kommer säkert bli en trevlig kväll ikväll också.

Igår bokade jag och Jonatan även en resa till London. Den 6:e juni bär det av... Ska bli otroligt skönt att komma bort innan jag börjar jobba. Ett stort plus är att SATC-filmen har premiär i London redan 28:e maj, vilket självklart betyder att jag kommer att se den när jag är där (Jonatan också, hihi), alltså ungefär tre veckor innan den har premiär här! Ett minus är att vi inte kommer ha några pengar att shoppa för, men det är ju ändå roligare att vara fattig i London än fattig i Linköping. Shoppa kommer jag ju ändå få göra i Turkiet, så det är inte synd om mig.

Den 28:e maj 13.00 ska projektarbetet vara klart. Måndag, tisdag, onsdag kommer alltså bestå av enbart skrivande. På torsdag ska gruppen spela laserdome(jippie) och gå ut för att fira. Sen är det i princip sommarlov :)!

HAHA

Mobilbutik, Kungsgatan, Stockholm

En man ~50, med utländskt påbrå, kommer in och går raskt fram till första bästa lediga säljare.
Mannen (rappt): Jag ha ett problem!
Säljaren: Ja, okej.. Vad har du för problem?
Mannen (viftandes med sin telefon): Alltså.. Varje morgon, klockan åtta någon ringa mig. Jag svara. Men ingen svara. Det är någon som heter SNUSSER!!
Säljaren (förvånat och osäkert): Jag tror att det är ditt alarm som ringer?
Mannen (aningen röd i ansiktet): Okij.. (han går raskt ut ur affären.)

från tjuvlyssnat.se

En gammal tjuvlyssning, nästan en klassiker. HAHA Snusser HAHA, nu blev jag genast på bättre humör.

Tillbaka

Nu är jag och Jonatan tillbaka efter vår "mini-semester" i Uppsala. Jag kallar det "mini-semester" för att vi varken behövt laga någon mat eller tänka på jobbiga saker som b-uppsatser... Vi kom till Uppsala i torsdags kväll och hunnit gå på stan i Uppsala och sett de viktigaste turistattraktionerna (domkyrkan, slottet, Gustavianum, Rififi), gå på bio (doomsday), besöka Gränby centrum, åka till Enköping för att hälsa på mormor (hann även med att lägga blommor vid minneslunden till morfar, det var sex år sedan han dog i fredags), hälsa på hemma hos Tess...Vi har även hunnit med att bara dega i sängen och titta på film, något som vi har alldeles för lite tid för annars. Kommer definitivt inte ha tid för något eftermiddags-deg den här veckan, på fredag ska b-uppsatsen i princip vara klar så det blir antagligen 9-17-dagar med gruppen...Men snart är det deadline och i och med den är BVG slut. SLUT. 60 hp avklarade. Ingen omtenta (yeaah) och ett par VG:n att stoltsera med, det har gått över förväntan men har ju haft turen att ha en alldeles egen privatlärare så det kan ju delvis förklara de bra resultaten. Men det här året har gått läskigt fort, och så mycket har hänt. Nu är det snart slut...

Nu ska jag ta tillfället i akt och dega lite!

Sambo to be

Idag fixade jag och Jonatan kontraktet till vår lägenhet. Den 1:a augusti flyttar vi in i en trea i Ryd. 80 kvm, tvättmaskin och diskmaskin. Underbart.

SÖÖNDAG

Bra saker just nu:
- Det underbara vädret.
- Alla matlådor mamma lagade åt mig :) Ska strax avnjuta en...
- Mina "göra isglass-själv-grejer" (ni vet, man häller i saft eller yoghurt i en liten plast grej, stoppar i en pinne och ställer in i frysen) som jag inhandlade på IKEA igår. Om någon har ett bättre namn än "göra isglass-själv-grejer" så är jag öppen för förslag.


Dåliga saker just nu:
- Det underbara vädret. Så fort man är inne får man dåligt samvete över att man egentligen borde vara ute och ta vara på tillfället, för i Sverige vet man aldrig hur vädret ser ut imorgon. För övrigt är det fina vädret säkert ångestframkallande för många, ja är det mysigt att sitta i en park, på en uteservering, grilla osv... Men för alla som är ensamma då? För de som inte har någon att sitta på en uteservering med? De måste känna sig ännu mer ensamma när de ser hur uteserveringarna fylls med kompisgäng som njuter av det vackra vädret tillsammans. Då kanske tv:n inte känns som ett lika bra sällskap som den kan göra när det regnar. Nu tillhör jag de lyckliga som faktiskt har någon att spendera tid ute med och det är jag väldigt glad över, även om jag gillar min kompis tv:n också, men det hindrar mig inte från att bara se det fina vädret som något positivt.
- Att det imorgon ska bli ca 15 grader kallare än vad det har varit de senaste dagarna.
- Projektarbete. Vill bara ha det gjort och inlämnat, men just nu känns det väldigt avlägset.
- Att det närmar sig studenttider. Efter att jag själv tagit studenten hatar jag den dagen, kanske för att den dagen var bland de roligaste i mitt liv och faktumet att jag aldrig mer kommer att få stå på ett flak och sjunga(skrika) "Sommartider hej hej". Om det är någon student som mot allförmodan läser detta så vill jag bara säga en sak: Njut av studenten, dagen efter kommer ångesten som ett brev på posten (ångest + bakfylla = inte kul), om du inte redan har bestämt vad du vill göra med ditt liv dvs...Jag hade i alla fall turen att ha ett jobb när jag tog studenten, det dämpade ångesten något... (Att jobbet visade sig vara värdelöst och hemskt är en annan historia, men fick ju ett bra jobb tillslut i alla fall). Ett tips om man nu inte lyckats få nåt jobb är att inte anmäla sig till arbetsförmedlingen (man får ändå inga pengar om man är under 20). Om man har en gnutta hopp om att få ett okej jobb när man kommer dit, förlorar man det garanterat när man träffar en handläggare. "Jaha du kan tänka dig jobba inom handel och restaurang, jag har 2500 utbildade personer inom handel och restaurang som inte kan få nåt jobb". Som tur var lyckades jag få ett jobb efter två veckor som arbetslös (sug på den du negativa handläggare som arbetade sommaren/hösten -06 på arbetsförmedlingen i Uppsala). Usch nu fick jag föraningar om vilken ångest man kommer ha när man är klar med sin utbildning... Då är man ju vuxen, på riktigt och förväntas få ett jobb och kunna saker...läskigt...Äh, nu väntar 4 år i studiernas trygga famn, så jag skjuter upp den ångest tror jag.. Nu har jag bara ångest över om jag inte kommer in på socionom, men det borde jag (håll tummarna att snittet inte har höjts med över 0,3 på högskoleprovet).

Trevligt att den dåliga listan blev mycket längre än den bra (?), men jag vet en bra sak till, men den väntar jag med tills den är 100 innan jag skriver dit den :P

...?

Joseph Fritzl riskerar 15 års fängelse. Borde han åtminstone inte få sitta lika länge som han höll sin dotter instängd?

JORDGUBBAR!

Nu har det varit fint i ungefär en vecka. Ungefär lika länge som det var fint väder på hela förra sommaren. Jag hoppas att det inte innebär att sommaren redan är förbi. Men så negativ får man ju inte vara, kom igen växthuseffekten! Jag håller tummarna för minst 30+! Gärna de veckor jag är ledig med undantag för 31 juli - 4 augusti, då får det gärna vara lite svalare då jag ska flytta. Sen åker jag till Turkiet den 4:e och då får jag garanterat uppleva 30+ (och 80% luftfuktighet, yeyh!)

Idag har jag och Mamma gjort Linköping, gått på stan och åkt till Tornby...Ja ungefär det som finns att göra här. En ny jacka har införskaffats (ja, jag vet, jag har typ 20 st) och en väska. Nu: Jordgubbar!

Tänk vad kul man kan ha på jobbet...

?Bart: Hello, is Homer there?

Moe: Homer who?

Bart: Homer...Sexual.

Moe: Wait one second, let me check. [calls] Uh, Homer Sexual? Hey, come on, come on, one of you guys has got to be "Homosexual"!


Sitter och klickar fram nya simpsonscitat på facebook. En rolig dag på jobbet.

Ibland

HG, Linköping

En tjej och en kille spelar dart, killen har precis kastat i bulls eye och är lite mallig.

Tjejen: Jaja, kolla nu älskling när jag får 60 poäng med den här döskallepilen.
Killen: Visst, visst, kasta nu.
Tjejen siktar, och träffar det röda området som ger 60 poäng.
Tjejen: FAN VAD JAG ÄR BRA! OCH JAG SOM INTE ENS KAN KASTA PIL!
Stämningen blir spänd och matchen avslutas.



Hihi det är jag som är tjejen.

Haha

Två killar ~18 sitter och pratar om en utekväll, där deras kompis hade hamnat i slagsmål.
Kille 1: Men han hade i alla fall tur. Han fick bara lite blåmärken runt halsen. Tänk om han hade slagit ut tänderna!
Kille 2 (allvarligt): Ja, verkligen. Jag menar, blåmärkena kan man ju bara täcka över tills dom försvinner, men tänder tar ju aslång tid att växa ut.
från tjuvlyssnat.se

Måndag

Idag har jag haft seminarium, och därmed är kvalitativ metod slut. Vi firade med att grilla hemma hos Natta. Eller, vi kanske aldrig nämde ordet fira men det låter ju bra.

Allting kommer att lösas och bli bättre igen

Oreo? Som i kakan? Eller? Antagligen inte.

Tillbaka i Linköping.

Fredag!

Jag har lyckats fixa ett jobb och en ny plattång idag, plattången kostade bara 649 :- så jag är glad. Nu har jag inte så mycket kvar på min önskelista förutom en lägenhet (en tvåa eller trea i centrala linköping, helst nära till HU eller campus valla, uthyres till skötsamt rökfritt par)

Jobbet då... Jo, har fått ett sommarvikariat som vårdbiträde med aktivitetsinriktning vilket betyder att jag ska jobba på ett dagcenter för pensionärer. Kommer att hålla i gympagrupper, snickra, väva, spela kort, jobba i ett café samt fixa fester och andra tillfällen för de äldre att socialisera sig. Inte världens bästa lön men inte minimum i alla fall! Får redan använding av mitt år på universitet vilket känns bra, riktigt bra till och med. Alla timmar av plugg resulterar i fem kronor mer i timmen, woho...eller? Men jag får i alla fall tio kronor mer än när jag jobbade på dagis.

Valborg

Valborg


Valborg


Valborg



En kort resumé av sista april;
Dagen började hemma hos Jennie kl 9.45, närmare bestämt på Jennies tak sex våningar upp. Skulle man ramla ned skulle man utan tvekan dö. Vi vandrade sedan vidare till ekonomikumparken där det var ca 10.000 människor. (En ny tradition i ekonomikumparken var att det fanns bajamajor som det kostade tio kr att besöka. Bajamajorna hade, enligt unt, 935 betalande besökare. Var gick de resterande 9.000 människorna på toa? Jo, i buskarna, på gårdarna intill, på parkeringen...)Det var hur varmt som helst och jag brände min rygg. Men det var väldigt trevligt att träffa folk man inte sett på väldigt länge. Vid fyra traskade vi hem till Tess och åt paj. Där vilade vi ett tag och sedan gick vi en lång promenad till en grillfest i Stabby. När det sedan började regna drog vi oss in i varm lägenhet. Kvällen slutade rätt tidigt men efter 14 timmars fest börjar man bli rätt trött.

Igår bakishängde vi hos Veronica, åt på Gamlis grillen - kebab. Uppsala 1 poäng, Linköping 0 poäng. I Linköping finns det bara äcklig kebab med äcklig sås, men i Uppsala, ja här finns det god kebab med god sås. På kvällen grillade vi hemma hos Tess, riktigt mysigt var det att umgås och prata igenom det som hade hänt dagen innan, och grillningen gick faktiskt utan problem, det är alltid en chansning med engångsgrillar, kommer den gå att tända? Kommer det bli bra glöd? Vi satt uppe till klockan två och lyssnade på musik och pratade om vad det innebär att känna sig svensk eller inte, och om strejken. Djupa samtalsämnen kanske man kan tycka men vi pratade även om läppglans, hur mycket vi drack igår och andra ytliga saker.



Ja, det var min valborg det...