bibiibibi

Idag ska jag fira min födelsedag! 22 barre

DOWN

Igår när jag skulle åka buss till skolan var jag på rätt dåligt humör, jag var försenad och rätt stressad. Därför såg jag framemot 40 minuter tillsammans med min iPod, och för att vara säker på att få sitta ostört och lyssna la jag upp min väska på sätet bredvid mig så att ingen skulle sätta sig där. Men tack vare min goda uppfostran lyfte jag bort väskan då jag såg att en man ville sätta sig där. Mannen började prata med mig och vi pratade hela bussresan, och den resan gick mycket snabbare och var mer intressant än den normalt brukar. Fick bland annat höra om mannens hemland Pakistan, om vad han tyckte om Sverige och svenskar (han menade att jag måste brås på min far då svenskar generellt är mycket mer blyga än vad jag är. Han sa även att jag hade en väldigt bra personlighet för att bli politiker, kanske nåt att satsa på?). Jag fick även lära honom en del om Turkiet, att det är en sekulär stat. Berättade även varför så många studenter är skäggiga i början av höstterminen... Höjdpunkten av bussresan var när mannen spådde mig. Hur ofta stöter man på en spåman innan kl 10? (Hur ofta stöter man på en spåman överhuvudtaget?). Jag ska i alla fall gifta mig när jag är 27, jag kommer aldrig ha problem med pengar och jag kommer bli lycklig. Visst är det coolt att en man som typ är expert på bioenergi också kan spå? (Jag väljer att tro på hans spådom utan att ifrågasätta hans kunskap). Resan slutade med att jag och Jonatan blev hembjuden på te hemma hos mannen och hans fru. Jag kallar honom mannen eftersom jag inte kommer ihåg hans namn, så bra minne har jag. Kontentan av den här historien är i alla fall att våga prata med människor man inte känner, det vidgar ens vyer.

varje steg är ett steg tillbaka.

SÖNDAG. Så låt oss summera helgen. I fredags lämnade jag in tentan, åt den traditionella kinabuffén till lunch (har börjat med att äta kinabuffé i samband med tentainlämning) och åkte sedan till maxi för att storhandla. 1600 kr fattigare åkte jag och Jonte hem för att laga mat. Var rätt trött efter torsdagens alkoholintag -->[nånting] så det blev filmmys i soffan hela kvällen. Igår, lördag, gick jag och Jonte på stan, jag köpte ett par väldigt, jag upprepar väldigt, snygga stövlar. Det blev en födelsedagspresent till mig själv från mig själv, eller nåt i den stilen. Får se om mamma ev. vill ge dem till mig ^^. På kvällen kom Wiktor och Mattias, samt Verrish hit för att äta hamburgare. Sedan splittrades vi, Wiktor och Mattias skulle se fotbollen, Jag och Veronica åkte och hyrde en skräckis. Inte en droppe alkohol på hela helgen, detta har resulterat i en väldig effektivitet. Har kommit fram till att om man inte är bakis så orkar man ju göra en massa bra saker. Jag har idag till exempel lagat ca 15 matlådor, städat, tvättat.. och klockan är inte ens 16! Det brukar vara runt den här tiden som jag brukar kravla mig ur sängen i vanliga fall... Ska även spinna idag!

kjam

[ingenting]

Ikväll ska jag se [ingenting] på [hg]

När mörkret faller

Har precis haft mitt VFU-samtal, VFU = Verksamhetsförlagd utbildning, alltså i princip praktik. Det kändes faktiskt bra, riktigt bra. Min handläggare verkar vara riktigt vettig och jobba för att studenterna ska bli nöjda. Den inställningen gillar jag, tyvärr är det långt ifrån alla i universitetsvärlden som har den inställningen. Men okej, jag ska inte ropa hej än. Får jag en plats i Finspång så tar jag tillbaka allt positivt. Men nu ska alla mina läsare hålla tummarna för att jag får den plats jag vill ha. Nu ska jag försöka sy ihop min tenta, se till att den röda tråden finns där osv.. Det tråkigaste med andra ord... Sen ska jag hem till Malin på middag, vi ska titta på halv 8 hos mig + Grey's - En toppenkväll helt enkelt :)

tisdag.

Jag längtar hem. Var precis hemma men nu känner jag den där klumpen i magen av hemlängtan igen. Även fast solen skiner i Linköping. Men, jag antar att det bara är att bita ihop. Jag har en hemtenta som inte skriver sig själv (oj det skulle vara den bästa uppfinningen ever. Man printar in frågeställningen i datorn och vips är tentan klar. Skitbra! patent på den?). Jag och J åt precis frukost på det nyrenoverade McD här i Ryd. Från sunkigt till väldigt modernt. Det var i alla fall väldigt trevligt att gå ut och äta frukost, väldigt vardagslyxigt. Vardagslyx ska bli min nya grej, det ska hjälpa mig igenom hösten och vintern. En vardagslyxig grej som Jag, Malin, Veronica och Natalie har börjat med är att vi turas om att bjuda varandra på middag mitt i veckan. Det är väldigt lyxigt att: 1. Slippa laga mat i alla fall en dag i veckan 2. Umgås med fina vänner 3. Äta god mat! En riktigt bra tradition.

Kräftskiva!

Har nu lagt ner tentan för dagen. Har inte suttit speciellt länge med den idag men har faktiskt kommit fram till rätt mycket. Nu vet jag vad jag ska skriva, det gäller bara att få ner det på papper också. Anledningen till den tidiga avslutningen på den produktiva delen av dagen är att det vankas kräftskiva hos generalen nu i eftermiddag/kväll. Jag gillar att göra roliga grejer på vardagskvällarna, känns rätt tråkigt att bara leva för helgen. Vardagsskoj ftw!

Back in town

Är tillbaka i Linkan nu. Det känns bra, förutom att jag saknar mamma & pappa. Har hängt upp mitt nyinköpta duschdraperi med en massa ankor på. Det är inte snyggt direkt, men jag blir barnsligt glad när jag ser det. Det piggar upp mitt annars så tråkiga badrum. Min favorit anka är ett ägg med texten "Ny anka", haha. HAHAHA. Det skulle vara kul om det fanns en anka på draperiet som hade en boja runt ena foten, en dollarsedel vid den andra samt ett väldigt plastigt ansikte. Den ankan kunde få heta Anna... Hörde att någon hade kommenterat Anna Ankas kommentar om att hon inte gillade tidskillnaden mellan Sverige och USA, kommentaren löd ungefär så här: "Ja, det är ju jobbigt att resa från 2009 till 1959..." Jag orkar inte riktigt utveckla vad jag anser om Anna Anka just nu, men det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra. Boken med titeln "Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra" klickade jag precis hem för 36 pix, tack Bokus. Men åter till AA, jag pendlar mellan att helt enkelt avsky det hon står för och att tycka synd om henne. Det verkar som att Paul har henne i ett järngrepp, i beroendeställning. Hon verkar inte ha ett kul liv, trots tillgång till pengar. Har man fått se att hon umgås med någon annan än barnen eller Paul? Nej. Verkar hon ha inställningen att hon måste göra allt för att tillfredsställa hans behov? Ja. Trippar hon på tå för honom? Ja. Fick hon fortsätta med sitt liv efter de gift sig? Nej. Jag skulle kunna fortsätta här, men väljer att tacka för mig och säga god natt. GOOOODNATT!

I've got soul but I'm not a soldier.

Vilken helg. Det lugnaste helgen i mannaminne. Men det behövdes. Det har varit fest i princip varje helg sen... juni? Men denna helg var vit, kritvit. Kolsvart om man ser på helgen ur ett nyttighetsperspektiv. Har precis tryckt tre nybakade bullar, men det är ju trots allt kanelbullens dag idag. Det måste ju firas. Idag bär det av till Linkan igen, med blandade känslor. Kanske ska stanna här i sängen på Regngatan och äta bullar istället? Strunta i hemtenta, VFU-samtal och allt annat jobbigt. Dock ser jag framemot morgondagens kräftskiva, mitt första jourtillfälle, middag hos Mallan och "ingenting" på [hg]. MYYYS. Nu ska jag återgå till Spotify <3

NU MÅSTE VI DRA, JA VI SES VÄL NÅN DAG, JAG SVÄR LIVET BLIR BÄTTRE NÄR MAN VET VAR MAN SKA...

kram

Det där med att bli en flitig bloggare var kanske att ta i (som jag skrev i förra inlägget... för två veckor sen..). Men jag ska försöka, för på nåt sätt tror jag nog att det kan ge nåt att "blogga av sig" varje dag. Om man sammanfattar dagen kanske man lättare kan släppa taget om den, om ni förstår vad jag menar? Jag förstår knappt. Men here it goes. Idag har jag gått en promenad med Verrish, skrivit 500 ord på min hemtenta, sovit en eftermiddagstupplur, ätit god mat som mamma & pappa lagat samt hängt hos Tess (Ja, jag befinner mig just nu i Uppsala). Hos Tess befann sig även Lisa och Veronica, gänget var nästan samlat. Bara Jennie saknades, hon befinner sig många mil härifrån och jag vill verkligen (verkligen!) hälsa på henne. Det skulle göra hösten och vintern mycket lättare att uthärda. Men det var i alla fall riktigt härligt att få hänga hos Tess. Det är något visst med att hänga med människor man känt i flera år. Det är svårt att förklara, men det känns som att man känner varandra så pass väl att vissa saker inte behöver sägas, det är underförstått helt enkelt. Måste måste hälsa på i Molkom och i Ankara. Sen får Tess helt enkelt pallra sig ner till Linkan :)


Inlägget får helt enkelt heta "kram" för att jag skulle vilja ha en kram just nu.