Första advent!

Nu är det skinande rent här på Rydsvägen 2B. Så här städat har det inte varit på länge, under tenta-p så förfaller hemmet (även fast man alltid är extra sugen på att städa när man tentapluggar). Ikväll blir det adventsfika här hemma med diverse människor, förhoppningsvis blir vi runt 10 stycken. Får se hur experimentet att föra samman människor utan alkohol fungerar. Skulle ha velat gå på julmarknaden i Gamla Linköping innan fikat, men pga vädret tror jag att vi skippar det, skulle ha velat köpt en mistel och en krans, det är det enda som saknas här hemma :) Vi har satt upp tre julstjärnor, köpt fyra enar som vi hängt små julkulor i, placerat en ljusstake i köksfönstret + fixat en adventsljusstake med mossa och svampar. Julstämningen är ett faktum. Snart är det även dags att införskaffa en julgran, yeyh! Juuulen är hääär!

Freeeeeeeeeeedag!

Så var tentan skriven, 14 sidor lämnades in, om tio arbetsdagar kommer domen. Ikväll blir det först tenta-öl på NH sedan födelsedagsmys i kollektivet "Glada traktorn", det är Martin som fyller hela 24 år. Imorgon är det städdag på Rydsvägen 2, sen på söndag är det adventsfika. Jag tänker inte plugga ett dugg den här helgen, jag har mentalt redan gått på jullov. Man kan alltid läsa ikapp i januari!

Johan Palm framför sommartider

http://www.expressen.tv/Idol/1.1384249/johan-palm-framfor-sommartider

Vem tror ni sitter bakom kameran till detta klipp om inte Jonatan som nu är lite rikare efter att ha sålt klippen till expressen. Även Julia är lite rikare, som är anledningen till att det hela filmades, hon och Johan sjöng nämligen en duett denna skolavslutning (dock valde expressen att endast lägga upp de låtar där Johan sjunger solo). Alla är glada, förutom Johan som inte verkade överlycklig över att dessa klipp hittats, men ärligt talat - vem vill att en film från sjuan ska läggas upp på expressen.se? Idol-deltagare eller ej.

Dan före tentadan

Idag fyller världens bästa mamma år. Istället för att vara i Uppsala och fira dagen med henne så sitter jag och hetspluggar (får skylla mig själv som började inse allvaret ca 24 h innan tentan...). Jag hoppas i alla fall att min mamma får en jättebra födelsedag (trots att jag inte är där) för det finns ingen i världen som förtjänar det mer än hon. Love you x x

alla vet den som röjer minst den förlorar!

Tentaångest efterlyses.

Återlämnas snarast då den krävs för att plugga.

Var är min ångest? Den brukar komma ca en vecka innan tentan (som ett brev på posten - mitt Uppsalamärke har inte kommit än, kanske posten inte är att lita på?!) och göra så att jag kan sitta och plugga i alla fall ett par timmar i sträck, men denna gång känner jag mig rätt likgiltig, även fast en omtenta skulle vara katastrof (hallå 22:a december, hur jävla pepp är man på att skriva tenta då? Jag ska ju ha lilljul den 20:e!). Jaja, får hoppas på att den kommer snart, trodde att instuderingsfrågorna skulle få igång ångesten men icke. Kände att jag hade koll på i alla fall hälften och det är ju faktiskt två dagar kvar tills tentan (inte bra att tänka så Sibel!). Jaja, ska gå och köpa lite frukt och sedan förbereda mig för en pluggkväll, Jonatan har också tenta på fredag så vi ska ha en pluggdate.
Louise lyckades idag köpa en Luciakraball-biljett (som är den 6:e december) åt mig, ett tack ska hon ha. Vi socionomer har den ypperliga förmån att vårt festeri har skaffat förköpsbiljetter åt oss så vi slipper köa hela natten nu på söndag. Förra året såldes 1500 biljetter slut på 17 minuter nämligen... Igår fick man dessutom veta att årets band är Timbuktu och Damn! Jippie säger jag och "Alla vet den som röjer minst den förlorar". Just nu känns 180 kr för biljetten (+ förfest) helt överkomligt eftersom jag faktiskt gillar timbuk. Har ju till och med betalat för att se honom förut (OCH MISSAT EN GRATIS FÖRESTÄLLNING MED HONOM EN DIMMIG SKOLAVSLUTNING, minnet gör fortfarande ont). Lisas snälla mamma följde med oss, tre underåriga tjejer, till Alfons (?) för att få se Timbuktu uppträda :)

En månad kvar!

Passande nog så snöar det här i Linköping och även den mest cyniska person får en rejäl dos av julkänslor. Sitter och tittar ut genom fönstret i vardagsrummet medan jag samtidigt lyssnar på julmusik och halsar julmust. Ska snart bege mig till Norrköping för ett examinerande seminarium om välfärdens framtid. Känner mig rätt pepp faktiskt, har nog förutspått framtiden rätt bra (dock ser den inte så ljus ut...). Under den här kursen har jag kommit fram till att man faktiskt inte borde få rösta utan att ha läst en kurs i socialpolitik, för vad vet en nybliven 18-åring (eller en 35-åring??) om den svenska välfärdsstaten, om dekommodifiering, om de olika regimer som partierna representerar? (Och sen är frågan hur många blir färgade av sina föräldrar?) Det känns nästan lite läskigt att det inte spelar någon roll hur ovetande du är om politik, du har ändå rösträtt - okej, okej, det kanske är grundstenen i ett demokratiskt samhälle - men, varför inte ha en liten obligatorisk kurs på gymnasiet? Det var inte förrän i "Samhällskunskap B" man fick läsa lite om politik. Annars känns det som att den enda kontakt man har av politik är genom att MUF kommer till ens skola och delar ut "jag älskar att äga"-pins och vinner därmed en gäng naiva 18-åringars röster "för att det är ju kul att äga saker", men hur mycket vet de om vad en liberalregim innebär? Nej, ska jag snart bege mig eftersom det snöar och det kommer ju som en chock för alla varje år så jag kan nog räkna med att bussen är sen.

SATC

En klok man (okej, han var varken en man eller klok, men det låter bra) sa en gång att på grund av "Sex And the City" har många tjejer en skev världsbild när det gäller både vänskap och kärleksrelationer. Han menade att tjejer, efter att ha sett serien, har så höga förväntningar på livet att de är omöjliga att uppfylla. Han sa det med en bitter ton eftersom han antagligen blivit nobbad av nån tjej och så skyllde han helt enkelt på SATC, men jag kan hålla med om att han har en poäng. I serien målas deras vänskap upp som den vänskap alla tjejer vill ha, men som är väldigt svår att uppnå. Den är helt enkelt för bra för att vara sann. När det gäller kärleksrelationerna så finns det också en viss poäng. Kommer man till exempel kunna nöja sig med ett frieri som inte äger rum på golvet i en walk-in closet i en penthouse-lägenhet på Manhattan? Kommer man alltid drömma om en Vera Wang brudklänning? En smekmånad i Mexiko? Manolo Blahnik-skor? Hm.. nu gled jag visst in på mer materiella saker som i slutändan inte spelar någon roll, så länge man har någon som lovar att man ska förbli älskad. "Kärlek är det enda vi behöver" som de sjunger i den där låten som jag nu glömt namnet på. Och nu tar jag nog, efter att ha tänkt efter lite, tillbaka att det finns en viss poäng i vad den "kloke mannen" sa. Tjejer har inte alls för höga förväntningar, jag tycker snarare att tjejer generellt har allt för låga förväntningar och många gånger nöjer sig med riktiga as till killar. Så nej, SATC ger inte alls falska förhoppningar, utan ger snarare en bild av att om man tycker om varandra så förtjänar man att bli behandlad på ett bra sätt, och inte tas förgiven. SATC ger också en bild av att man klarar av att gå vidare efter ett uppbrott, att livet fortsätter och att såren läker - till den "kloke mannens" förlust kanske, då kunde han ju inte fortsätta behandla tjejer som varor (som skit) och ändå fortsätta få träffa dem...

Välfärdsstatens framtid...?

Hade precis tänkt sätta mig och börja klura på välfärdsstatens framtid när SATC-filmen damp ned i brevlådan (en försenad födelsedagspresent från Jonatan). Det skulle ha varit bättre om den hade kommit nån dag då jag inte behöver sitta med "Socialpolitiska klassiker"... Men har tänkt att belöna mig själv med lite godis och filmen när jag har skrivit lite i alla fall :) Känns som en riktig äta-godis-titta-på-film-dränka-sina-sorger-dag idag, skulle helst vilja kura ned mig i soffan med två täcken och en massa kuddar och bara koncentrera mig på filmen (Jonatan kan också få vara med men har en känsla av att han hellre dödar zombies istället). Det är grått och regnigt och jag känner mig allmänt depp. Men förhoppningsvis mår jag lite bättre när jag väl tittat på SATC... Nu måste jag äta frukost/lunch och sen sätta igång!

Tisdag

Har precis varit och spinnat, har även varit duktig och läst massor(subjektiv bedömning) idag. Har även gått med i Gratismode.se, en sida där man, genom att samla poäng på olika sätt, kan få presentkort på en massa bra ställen. Perfekt när man är fattig student... Gå med ni också på: http://www.gratismode.se/?c=4457 Den här länken ger dessutom mig poäng :)

fan

ibland

Uppsaaala !

"I den här familjen är det faktiskt pappa Håkan som lagar maten - Hör och häpna"
Citat av Anna Skipper.

Oj kan faktiskt en pappa laga mat? Nej, nu skojar hon väl, skulle en man vara kapabel till att laga mat? Snart säger hon väl att han klarar av att diska också. Det är sådana där jävla uttalanden som gör att vi aldrig kommer att få uppleva att jämställt samhälle. Sådana uttalande tillsammans med "oj, vad han är duktig som är pappaledig" gör att Sverige aldrig kommer att ta ett steg framåt gällande jämställdheten mellan män och kvinnor. Det är nästan värre att hylla män som bara gör det som de ska göra än att uttala sig om att kvinnor inte klarar av att vara chefer osv. Män är inte duktiga och förtjänar inga applåder för att de gör det som kvinnor har gjort i alla tider. Sådana där uttalanden som Anna gjorde gör mig riktigt förbannad. Jag som var på dåligt humör redan innan. Dock blev mitt humör lite ljusare då jag fick VG på juridiktentan. Annars har jag faktiskt varit på riktigt bra humör hela dagen (tills jag kom hem och skulle jobba med seminarieuppgiften). Åt lunch med mamma på restaurang "Energikällan". Fikade sedan med Lisa och Tess på Waynes', riktigt mysigt! Vi spikade även nyårsfest hos mig (och Jonatan)! Ska bli riktigt kul! Det ska bli nyårsfirande all out, hattar, sådana där blåsgrejer, fyrverkerier (fast jag är rädd för dem - jag gillar tomtebloss), nyårssupé, glittrande kläder - You name it, det ska bli nyårsfirande utan dess like. Jag har typ inte haft en rolig nyårsafton på ... någonsin..? Visst, vissa har varit trevliga men ingen har varit direkt jättekul.. Kanske för att man alltid har skyhöga förhoppningar som aldrig uppfylls. Men i ÅR, ja i ÅR då ska det ske! Det här ska dessutom bli en ny tradition. När jag var liten hade vi alltid nyårsfest hemma hos oss, Uppsalas alla turkar kom hem till oss och firade in det nya året. Nu är den nya traditionen att nyår firas i Linköping! (Vi kanske ska se hur lyckad festen blir innan vi spikar traditionen, men kan det gå fel när man har en lägenhet + underbara människor? - nej) Nu får ingen banga! BOKA TÅGBILJETT NUUU! :) Imorgon blir det i alla fall en liten försmak på nyårsafton, förfest hemma hos Lisa och sedan ska vi göra Uppsalas nattklubbar osäkra! (Om vi kommer in någonstans dvs, det finns ingen garanti för det, förhoppningsvis får vi i alla fall en taxi ned på stan sen får vi väl ha Max som B-plan eller nåt) Nu ska jag titta på "Rush hour 2", bara för att det är det minst sämsta program som går på TV just nu.

älsklingsmänniskor

Jag har flera älsklingsmänniskor. Ett fint uttryck snott av den djupa serien Grey's anatomy.

If there's anybody out there...

Historia har skrivits, Obama vann presidentvalet. Det här är antagligen en dag som kommer skrivas in i historieböckerna, som den dag då vi tog ett litet steg framåt mot en bättre värld, mot en värld där man, oavsett hudfärg, kan bli en av världens mäktigaste män. Fast frågan är hur mycket hat som väcktes ute i världen i och med Obamas vinst, och hur det hatet kommer att ge uttryck. Den som lever får se. Var som sagt på valvaka i Norrköping igår, den var väldigt trevlig. Dock följde jag inte tv-sändningarna helt då jag var upptagen med att spela poker (jag kom 2:a, Lars tog 1:a platsen) men jag såg naturligtvis de båda kandidaternas tal. Obamas tal gav mig rysningar och man kunde inte bli annat än tårögd. Jag gillade speciellt puppy-grejen i talet, och Obamas kärleksförklaring till sin fru gjorde mig alldeles varm - vilken man. Eftersom jag inte kom i säng förrän 7.30 i morse skippade jag förläsningarna idag. Nu sitter jag hemma i mitt rum på regngatan och myser. Har man inte flyttat hemifrån kan man inte riktigt förstå känslan av att komma hem till sin hemstad och sitt barndomshem, tryggheten bara omfamnar en och man slappnar av på ett helt annat sätt (man blir även lite förslappad och lat). Det enda som saknas är alla vänner som förut bodde på gatorna omkring här, det ultimata vore om alla bara en helg kunde bo hemma hos sina föräldrar igen och så kunde vi låtsas att det var de gamla goda tiderna. Vi kunde mötas vid fiskaffären och bara sitta där ett par timmar. Ojoj det var tider det! Nu ska jag snart gå en promenad med Maria och bli uppdaterad om livet på regngatan!

hihii


Gölletossa

Har tittat på snart hela säsong 1 av "Mia och Klara", kan man bli annat än glad av den serien? Måste komma ihåg att tacka Jonatans mamma ännu en gång för den Dvd:n :) Idag har jag varit på en workshop i nätverksarbete, riktigt intressant faktiskt. Efter workshopen åkte jag hem och sov lite, för i natt ska jag nämligen på valvaka. Ska även vara med i en pokerturnering, yeyh! Nu ska jag titta lite på ANTM.

Äntligen Lördag!

Jag har kommit på vilken disneyfigur jag ska vara på disneysittningen den 15:e - Anden från Aladdin såklart! Hade först tänkt vara Mimmi (eller Chip från skönheten och odjuret, ni vet den lilla söta koppen, men det kändes rätt svårt att klä ut sig till), men ärligt talat hur kul är det? Det känns lite för gulligt och mesigt, medan Anden däremot känns som ett mycket roligare alternativ! Allt som behöver införskaffas är ett par blåa leggings, röda shorts och blå ansiktsfärg... Kommer nog bli bra. Accessoarer som guldörhängen, guldarmband och en lampa (möjligen en matta?) kommer bli pricken över i :) Jaja, det är ju trots allt två veckor tills den festen. Innan den kommer jag hinna vara hemma fem dagar! :) Har inte varit hemma på två månader och börjar faktiskt längta riktigt mycket efter Uppsala. Efter att ha spenderat tid i både Linköping och Norrköping kan jag bara konstatera att ingen av städerna kommer i närheten av Uppsala, Uppsala är finast helt enkelt! (Jag är helt objektiv i min bedömning). Idag är det i alla fall äntligen Lördag, ska strax iväg och träna, ikväll är det sedan dags för Holgerspex-premiär. Ska bli jättekul att få se Katarina dansa! Sen ska det förstås bli kul att se resten av spexet också, men det är extra kul när man känner någon som är med :)