Nyårslöfte nr 3

År 2009 ska jag våga säga vad jag tycker. Har under det senaste halvåret valt att hålla tyst istället för säga vad jag tycker väldigt många gånger, men nu är det slut på det. Vet inte hur många förläsningar jag har suttit och känt hur jag har börjat koka av ilska men ändå bara suttit där tyst, feg som jag är. Men nu är det slut på det, alla idioter, som av någon anledning valt att studera till socionom, ska inte få nöjet att kunna höra sina egna röster utan att få mothugg. MOHAHA (elakt skratt). Apropå det här så borde man få svara på ett par enkla frågor innan man tackar ja till att börja läsa till socionom. Förslag på frågor; Tycker du att invandrare är sämre människor? Anser du att en kvinna är bättre på att laga mat/ta hand om barn än en man? Får människor med dålig levnadsstandard skylla sig själva? Är homosexuella mindre lämpade att ta hand om ett barn? Gillar du att glida med på det andra presterar gällande skolarbete? Svarar man ja på någon av dessa frågor kanske man bör ser över sitt utbildningsval samt sin framtida karriärval. Kanske man inte bör jobba med människor om man har en kass människosyn?

HOHO


Get This Quote - Find more at TVLoop

Julklappar 2008



De flesta av årets julklappar är med, förutom de jag fick av Jonatans föräldrar, ett presentkort på Ginatricot och de jag kommer att få av Jonatan :)

Nyårslöfte nr 2

Jag ska hälsa på min syster "Frisyr" (mohahaha, internt skämt) i London. Får väl börja panta burkar redan nu så att jag har råd med en flygbiljett.

Nyårslöfte nr 1

Även om det kanske inte riktigt är dags för att avge nyårslöften riktigt än, så kommer mitt första löfte här; Jag ska inte gå ut så ofta. Dagarna då man vaknar upp med snustorr mun, tom plånbok och med ett huvud som värker ska vara få. Man kan ju ha kul utan alkohol, eller? Det känns som det inte finns ett direkt jakande svar på den frågan, om man ser till sin omgivning. Det känns som att vid varje tillfälle man får så ska man dricka, i alla fall en öl, lite starkvinsglögg, bara ett glas vin osv...Men varför egentligen? Kan man inte umgås utan att vara berusad? Känns det inte bättre att prata med någon som faktiskt kommer ihåg vad man har sagt? Nej, år 2009 ska bli ett relativt (påstår inte att jag inte ska dricka alls) nyktert år, med fler alkoholfria aktiviteter (får se om jag får med mig nån, annars får jag väl umgås med mig själv). Är så trött på att vakna upp bakis och slösa bort hela dagar på att bara ligga hemma och må dåligt. Är så trött på att lägga en massa pengar på inträde, på vin, på taxi (vad är det för fel på hemmafester??). År 2009 ska bli ett hälsosamt år med träning, bra kost och lite alkohol (och bättre ekonomi?). "Är magen glad, är människan glad" - Gustaf Svensson (Ni vet, från "Svensson, Svensson").

Löftet har ingenting med gårdagen att göra, de 150 kr som det kostade att gå in på BJ, vinflaskan jag drack hemma hos Maria och Nettan, Maxbesöket efter BJ eller taxiresan för 140 kr. INGENTING. Det har heller ingenting att göra med att mitt huvud går i bitar strax. Och det i sin tur har antagligen inget samband med jägershoten. Men, okej, det var en kul kväll. Har dock ytterligare ett löfte, om jag nu går ut för att dansa på ett ställe där det brukar vara mycket folk så ska jag inte ha min fransklänning. Fastnade i folk heeeeeela tiden. Det var rätt jobbigt.

Från oss alla, till er alla, en riktigt God Jul

Ligger nu hemma i min gamla säng på Regngatan. Klapparna ligger under granen, det finns snickers i kylskåpet och "Ett päron till farsa i Las Vegas" har visats på kanal 5. Det är alltså kvällen innan julafton. När jag vaknar imorgon väntar min julaftons-tidning på mig, det är nämligen tradition att få en tidning som en liten för-julklapp på morgonen (första åren var det Bamse som gällde för min del, men nu har jag övergått till en aning "mer vuxna" tidningar som VR, Cosmo och andra ytliga lättlästa tidningar. En bra grej är iaf sedan jag blev lite äldre att jag och min syster kan byta tidning då vi numera vill ha ungefär samma), sen är det den traditionella julaftonsfrukosten som består av skinkmackor och möjligen ett glas julmust (Anna Skipper vore stolt), kanske även dagens första tryffel slinker ned. Sedan bär det av till Enköping, till mormor för köttbullar, Jansson, Kalle Anka osv... och JULKLAPPAR. Även fast jag fortfarande gillar att få julklappar, och jag fortfarande vill bli överraskade och ha julklappar inslagna i papper med massa snören osv, så har ju pirret så här kvällen innan minskat något sen tidigare år. När man var yngre var pirret i en helt annan klass än nu. Häromdagen kom jag och tänka på den julklapp som jag blivit gladast över. Antingen var det videon jag fick för ett antal år sen, som jag verkligen inte trodde att jag skulle få. Den hade inte ens fått ligga under granen (antagligen för att storleken på paketet skulle ha avslöjat innehållet) och mamma hade smugit in den i bilen när vi skulle åka till Enköping. Sen när jag satt och öppnade mina andra julklappar så kom pappa med paketet och jag blev jätteglad. Fick även "Scream 2" som jag tittade på dagen efter i min nya video. En annan julklapp som jag verkligen blev jätteglad över (jag brukar bli glad över alla mina julklappar, men vissa bidrar ändå till lite mera glädje) var en liten guldig nokia som jag hade suktat över väldigt länge och som jag trodde att jag aldrig skulle få. Men ännu en gång överraskade mina snälla föräldrar mig. En annan julklapp som jag fortfarande kommer ihåg är en liten mus som spelade trummor. Jaja, imorgon får jag se vad paketen under granen innehåller, men med åren har jag i alla fall blivit lite klokare och insett att oavsett vad man får för materiella ting så spelar dessa ingen roll om man inte har någon som älskar en. Och jag har flera personer som älskar och bryr sig om mig, och det är bättre än alla paket i hela världen.

Var är min dromedar?

Under en alias-omgång
- Lämnar man efter sig när man går...?
- Skräp!

Rätt svar:Fotspår

Har precis avslutat lill-julsfirandet. Har ätit en massa god mat och spelat spel, en riktigt trevlig kväll. En riktigt trevlig lill-jul. Nu är jag jättetrött men ska titta på "Alien återuppstår" ändå! Ett måste på jullovet är ju att vända på dygnet. Ska verkligen försöka njuta av ledigheten och skjuta upp ångesten så mycket det går. Vill inte tänka på nåt som har med plugg att göra överhuvudtaget. Så det ska jag inte. Det enda jag vill behöva oroa mig över är om det finns någon julmust hemma eller om någon(nämner inga namn...) har druckit upp den...

God jul!

Lill-jul

Ikväll ska det firas lill-jul här på Rydsvägen. Men först ska jag iväg och spinna och sen ska jag försöka få mig att gymma lite efter. Eller finns det nåt bättre sätt att få bort gäddhäng?

TRYFFFLAR!

TRYFFLAR ROCKS!

Nu är det jul!

Julen kom tidigt i år, har redan fått en mängd julklappar av mina supersnälla svärföräldrar :) Fick två par örhängen, två böcker, vantar, två halsband och en superfin mysdress som jag nu kan glida omkring i. Och så fick vi ett bidrag till matkontot... Det är nästan så att jag får lite dåligt samvete när jag tänker på hur mycket jag och Jonatan får av våra föräldrar. Samtidigt undrar jag hur man som student klarar sig utan en back-up i form av snälla föräldrar när det krisar ekonomiskt. Till exempel december månad. CSN betalar ut 3800 kr, om man bor i en studentlägenhet på 30 kvm här i Linköping har man ungefär 4100 i hyra. Kanske får man bostadsbidrag på 1100, vilket betyder att man ska betala 3000. 800 räcker inte en månad. Speciellt inte om man har andra räkningar som bredband och telefon... För att överleva gäller det ju då att man antingen har jobbat en massa och lagt undan pengar eller att man har snälla föräldrar som man får pengar av. Det är svårt att stå på egna ben som student. Hoppas bara att man en dag får chans att betala tillbaka.

HEHE

Marge - "Homer, have you been drinking?"
Homer - "No, no no no no no no no.... ok 10 beers."

Ibland

Jag skulle vilja påstå att jag har ett relativt jämställt förhållande. Vi har ett matkonto där vi sätter in lika mycket pengar, vi delar upp de flesta hushållssysslorna, vi turas om helt enkelt. Ibland tvättar jag och ibland tvättar Jonatan. Detta är inte endast positivt. Jag upptäckte nyss att Jonatan har tvättat mitt satin-linne, som ska tvättas i 30 grader strykfritt, i 40 grader. Det är förstört och som hämnd har jag gömt hans GTA VI (skickade precis ett mms på hans spel och mitt linne med texten: 30 grader strykfritt Jonatan!!!!! Har tagit ditt spel som gisslan, puss.). Han får tillbaka det när jag känner att jag har fått ett likvärdigt linne, för det här linnet går inte att få tag på längre (blir typ tårögd när jag tänker på det, för det var så fint och jag hittade det i min storlek bara av en slump och jag blev så glad, buhu).

Morfar

Idag skulle min morfar ha fyllt 96 år! Min lilla morfar (eller lilla, han var snarare närmare 1.90) somnade in för snart sju år sedan, den 16 maj. Morfar skulle även ha firat sin namnsdag idag :)


I See Your True Colours, and That's Why I Love You

Har köpt tre tågbiljetter idag för 25 kr st. Det kallar jag en bra affär. Ett nyårslöfte är att jag inte ska spendera så mycket pengar på tågbiljetter. Om man skulle räkna ihop hur mycket jag har köpt tågbiljetter för det senaste året så skulle jag bli ännu bittrare än vad jag redan är. Men jag vill ju fortfarande åka hem rätt ofta, kanske ska börja lifta? Jag menar, vad är det värsta som kan hända? (ehm) Köpte apropå ingenting en jättefin klänning igår, eller jag är lite kluven, antingen är den väldigt fin eller så ser det ut som en matta (en fransig sådan, det är nämligen en fransklänning). Med tanke på att det snart är jul och jag inte har köpt en enda julklapp än kan man ju tycka att det kanske inte var så smart att investera i en klänning just nu, men ibland(eller ofta) måste man få unna sig. Har tänkt att för varje VG jag får ska jag också få en klänning, klassisk betingning eller förstärkning kan man säga. Apropå ingenting nr 2; Den nya Björn Borg-reklamen är verkligen fin. Ett tydligt ställningstagande av Björn, "Love for all". Nu sova.


Julgran!



Vår fina julgran!

Bilden är tagen av Pernilla och är ärligt snodd från Facebook...

Min Nalle Puh

Ligger i soffan och tittar på Nalle Puh, det är inte lika bra som jag minns. Skulle gärna åka hem idag, och hade inte biljetterna kostat ungefär 800 kr så skulle jag åkt. Igår köpte vi julgran, den blev jättefin! Förhoppningsvis lägger Pernilla upp kort på den som jag kan sno och visa här :)

Nedräkningen har börjat.

Snart är den här veckan slut, veckorna bara rinner iväg. Den här veckan (hittills) har jag slingat Louises hår (det blev väldigt bra, speciellt med tanke på att det var jag som gjorde slingorna), varit på julbord, gått en studentamabassadör-utbildning och idag är det taco-kväll med några från klassen (+ Jonatan). Fick även tillbaka tentan idag, fick VG vilket känns bra. Skönt att få utdelning för de timmar man ändå satt och pluggade. Även skönt att få bekräftat att det är överskattat att läsa böcker från pärm till pärm... Imorgon ska jag och Jonatan köpa julgran, sen på kvällen anordnar SSU en spelning där jag ska hjälpa till med det praktiska. På lördag är det sedan bartömning (yeeyh). Söndagen är tänkt att spendera hemma hos Jonatans faster. På måndag är det föreläsning och sen träff med gruppen (bajs) OCH SEN TÄNKER JAG TA JULLOV! (Eller jag ska sätta igång med den individuella uppgiften som ska vara klar i början av januari, i och med att jag fick VG på tentan så måste jag ju sätta VG på uppgiften också för att få VG i den delen av kursen också.. Men jag tänker sova till 12 varje dag! Because I'm worth it)Den 23:e bär det av till Uppsala! Julklappssäcken kommer att vara rätt tom men vad ska man som fattig student göra (man har ju inte slöjd på universitetet tyvärr)? Snart är det ju dags att skriva en "årets-lista" men kan redan nu avslöja att "Årets pungspark" går till CSN med motiveringen: Tack för de 3800 kr som man förväntas leva på i December.

Onsdag.

Livet är verkligen en berg-o-dalbana. Och jag vill bara kliva av.

Min Helg

I Fredags åkte jag och Jonatan till Stockholm för att gå på opera med min mamma och ca 60 av hennes arbetskamrater. Det var en riktig upplevelse, väldigt vackert. Otrolig musik och scenografi. Dock satt man jävligt obekvämt. Efter operan åkte vi till Uppsala och spenderade en natt hemma, var väldigt skönt, även fast det bara var för en natt, att komma hem. Fick även ett tråkigt besked i fredags, att jag inte blev utvald att leda någon samtalsgrupp i Linköping, men blev tillfrågad om jag kunde tänka mig Norrköping istället vilket jag verkligen inte kan. Som om jag inte spenderar tillräckligt med tid åt att både åka till och från den skit stan. Så då blir det helt enkelt ingen samtalsgrupp för mig, känns lite tråkigt för jag tror det skulle vara kul. MEN MEN. Igår var det i alla fall dags för Luciakraballen och Timbuktu! Först var det förfest hemma hos en i festeriet, det var trevligt. Sedan bar det iväg till konsert och kongress, efter att ha dansat lite var det dags att tränga sig fram till scenen för att se Timbuktu. Han var grym och han signerade min overall - yeyh! Kvart över tre kom jag hem till min älskling (som tyvärr inte fått tag på nån biljett). Idag ska han ha styrelsemöte här, men det kanske blir en tripp till Gamla Linköping för julmarknad först. Typ två veckor till jullov! Woho!

B-L-O-S-S-A

WOW jag ser just nu på Blossa-reklamen för första gången i år, nu är det jul på riktigt. Men det var ju inte det jag hade tänkt skriva om...

Nu när jag har legat hemma och varit sjuk har jag tänkt en del på livet. På vad livet går ut på egentligen och kom fram till följande: Hela livet går ut på att fatta beslut, stora som små. Att fundera på hur man ska göra, fundera över om man har fattat rätt beslut eller ej, hur det skulle vara om man valde en annan väg. Tänk vad mycket tid man lägger ned på att fundera över om man skulle kunna fatta ett beslut som gör allt magiskt mycket bättre, istället för att bara leva och vara nöjd. Men jag antar att man alltid tror "...att i grannens vatten är sjögräset alltid grönt"... Detta smarta som Sebastian i "lilla sjöjungfrun" sjunger bör man ha i åtanke varje gång man funderar på att fatta ett beslut. Jag vet inte om jag riktigt fick fram min poäng, men kontentan är i alla fall att livet kan vara rätt jobbigt om man är ambivalent (som jag) och livets stora fråga kommer förbli: Varför kan man inte behålla kakan och samtidigt äta den?

Imorgon bär det (som sagt?) till Estocolmo för kulturella aktiviteter som opera. La Bohème ska vi se, hur många vuxenpoäng samlar vi inte då? Ska även bli skönt att få spendera en natt hemma i Uppsala.

Ikväll har jag fått spela lite GTA IV, har inte spelat GTA på många år och då var det typ GTA I. I alla fall, min käresta delade med sig av sitt efterlängtade spel en liten stund, och det var kul! Oj, nu ropar Jonatan och säger att jag får spela lite till.. woho!

Min Torsdag

Idag har jag en fullspäckad dag. Detta står på schemat;
- Äta lunch med Jonatan (som han står och lagar just nu)
- 12.50 Våra bästa år
- 13.45 Desperate housewives
- 14.35 How I met your mother
- Limma på märkena på overallen & läsa lite i "En fråga om heder"
- 16.00 Top Model eller Simpsons
- 17.05 AFV
- 18.00 How I met your mother
- 18.30 Unga mödrar
- Spela GTA IV som Jonatan införskaffade idag (!)
- 20.00 -> Fritid

Fullspäckad dag mao...Det tär på krafterna att vara sjuk.

Immortal Beloved

Ligger och tittar på "Sex and the city"-filmen för fjärde gången. I min feberyra konstaterar jag att det är typ världens bästa film. Over and out

istanbul!

Undrar om man blir synsk (men typ) när man har feber. Tittade igenom tv-tablån när jag tänkte att jag kanske skulle titta på "Packat o Klart" för en gångs skull, har typ inte tittat på det på flera år. Och var reste de idag om inte till istanbul! Började längta dit, även fast de bara besökte den europeiska sidan, den asiatiska är den bästa enligt mig. Måste åka dit i sommar igen!

feber

Jag är sjuk och det är jättesynd om mig. Eftersom det var typ två år sen jag blev så här sjuk så gillar jag inte läget. Jag blir inte sjuk så ofta men när jag väl blir sjuk så blir jag sjuk. På riktigt, typ "befria mig från mitt lidande"-sjuk. Känner mig helt feberyr osv. Men tills på Fredag måste jag bli frisk, därför ska jag hålla mig inne tills dess. Skönt att inget är obligatoriskt + att inga föreläsningar egentligen hänger ihop med examinationen. Skönt även att de intressanta föreläsningarna + gästföreläsarna är nästa vecka, då behandlas ämnet "hedersmord" och de vill jag faktiskt gå på (ja, frivilligt faktiskt, jag hoppas på att det blir några smaskiga diskussioner). Idag trotsade jag i alla fall febern och åkte ned på stan för att bli intervjuad. Var på intervju för att eventuellt bli samtalsledare till en tjejgrupp i vår. Jag hoppas att intervjun gick bra, även fast jag kanske inte är direkt snabbtänkt just nu. Men det kändes rätt bra, eller var det en feberdröm? Skönt att tentan var förra veckan, annars skulle det inte gått så bra. Och även skönt att både julbordet och tacokvällen är nästa vecka så slipper man missa nåt kul. Skolarbete kan man alltid komplettera, "Det finns omtentor men inga omfester" som någon smart och påhittig person har sagt. Man tänker liksom i sloooowmoooooootioooooooon när man har feber, känns som att någon har tagit ut min hjärna och stoppat in lite bomull som ersättning. Jag är väldigt glad att jag har min käre sambo som står ut med mig och tar hand om mig när jag är sjuk, annars skulle jag enbart ha ätit skumtomtar idag (och kanske nån ischoklad). Sanerade min overall igår förresten, så nu luktar den inte böckling längre. Jippie. Varför luktade den böckling undrar ni, jo det var så att på invigningen så var det en gren där man skulle blåsa upp en ballong tills den sprack. Saken var den att ballongerna var fyllda med böcklingpastej så när ballongen sprack flög det ut böcklingpastej på allas overaller = en inte så trevlig odör. Enligt reglerna får man inte tvätta overallen om man inte har den på sig, men det sket jag fullständigt i och tvättade den i badkaret. Tror inte att den får lukta böckling heller. Att gå runt och lukta fisk är inte så jävla hett. Nu har jag feberyrat klart tror jag, ta allt med en nypa salt.

Måndag

Vad skönt det är att komma hem till en städad julpyntad köttfärssåsdoftande (Jonatan stod nämligen och lagade det när jag kom hem, ibland är sambolivet extra bra. Det är även väldigt bra när ens sambo härmar den tråkiga stela pojkvännen i "Mia och Klara" "Jag måste få veta, är det vilodags eller pratdags?" hihi då blir jag glad) lägenhet, utan att känna pressen att man måste plugga. Var på introduktion till den andra delkursen idag, och skulle vilja påstå att det verkar rätt slappt. Inga obligatoriska seminarier, den enda examinationen är en skriftlig uppgift på 2-4 sidor, dock ska man formulera frågeställningarna i grupp vilket suger. Jaja tre veckor till jullov! Igår var det adventsfika här hemma. Elva personer blev vi totalt, en blandad kompott med olika kopplingar till mig och Jonatan. Väldigt trevligt var det! Nu ska jag sova en liteeen stund (eftermiddagssovande rules!)