You're not the boss of me now

Igår hade jag sju unika besökare, om jag försöker tänka ut pontetiella läsare får jag det till fem, men vilka är de andra två då?

Går kvällen spenderades först på förfest hemma hos Robin, sedan åkte vid ned på stan, såg den gigantiska kön till BJ, åkte till max. En lyckad utekväll i Uppsala.

Under kvällen kom jag fram till att jag behöver en ny mobil. Genast. Igår började skärmen krångla, och trots att jag laddade den under kvällen, tog batteriet slut precis när jag kom hem. Nej jag behöver en ny, nu. Eftersom jag inte har någon fast telefon i Linköping är jag ganska beroende av en pålitlig telefon. Men vilken ska jag köpa? hm.. kanske mina sju unika läsare har något tips?

Du, bara du

http://youtube.com/watch?v=K0EyGeHxVgE

Film ifrån vår sittning :) faddrarna visar vart skåpet ska stå när det kommer till dansen :P

Uppsala

Är nu hemma i Uppsala över helgen, det är en obeskrivlig känsla att komma hem till hemmaplan där man vet vart allt ligger. Det är väldigt skönt att känna att man vet exakt hur man ska åka ned på stan, vart scorette ligger och hur man tar sig hem igen.

Dagens planer är: - Att på något sätt träna, kanske en tur på den gamla hederliga crosstrainern får duga. - Åka till mitt gamla jobb för att hälsa på, jag hoppas verkligen att Simon är där idag, annars blir jag lite ledsen :( - Titta lite i affärer, har två 50kr-checkar som måste användas :P, har även spanat in ett par stövlar som jag måste ta en närmare titt på. - Eventuellt utgång ikväll, beror lite på omständigheter som jag inte tänker gå in närmare på. Borde även läsa lite, men känner verkligen igen ork just nu, BLÄÄÄÄÄ! Det är mycket roligare att vara inne på facebook.

veckan som gått kan iaf summeras med följande ord; föreläsningar, jobb, mys, regn, gratis hårgrejer (jag älskar gratissaker så förstå min glädje när jag ser att en isbjörn delar ut gratis hårspray och gelé utan för c-huset, och jag som tänkt att jag behövde köpa nytt hårspray, inte nu längre!), cykel.

Nu börjar Rachel Ray, har inte hon världens jobbigaste röst eller vad? hon är så uppe i varv så är jag på det humöret så skulle jag vilja ge henne ett nackskott.

nej nu ska jag sätta igång med lite saker.. byebye

varför?

varför skaffar man internetbank utan betalningstjänst?
varför går det att skaffa internetbank utan betalningstjänst?
varför skaffade jag inte betalningstjänst när jag skaffade internetbank?

regnig tisdag.

Kort uppdatering om de senaste dagarna;
- Jag har blivit ägare av en ful rosa cykel, trevlig att cykla på men läskig i nerförsbackar.
- Jag har typ fått ett jobb, eller jag ska bli behovsanställd som växeltelefonist på Linköpings universitet om allt går bra imorgon och på torsdag.
- Jag har börjat min nästa delkurs, individ och grupp heter den. Verkar intressant men ser inte fram på tentan som är på fyra böcker.


Oj kom på att jag köpte en trisslott, kanske ska skrapa den medan jag skriver? tänk om jag skulle vinna.. första var 100.000, andra 25, tredje 50, fjärde 100, det ser inte ljust ut, femte 100.000, skulle vara trevligt med en till, sjätte 25, sjunde 10.000, åttonde 1000 och slutligen nionde 1000, va fan jag har inte vunnit på hur länge sedan som helst..ska sluta köpa trisslotter. Kanske tur i kärlek otur i spel?

I helgen blir det förhoppningsvis party i Uppsala :)
Nu ska jag börja fila på min önskelista.. 20 hela år!

LÖRDAG

Det är lördag, jag behöver inte plugga och solen skiner. En trevlig lördag helt enkelt. Är dock väldigt trött och lite bakis, men efter en rolig kväll som igår så kan man väl inte vänta sig annat. Fredagskvällen spenderades först på förfest hemma hos fadder-elin, och sedan gick vi till HG. Det var kul..

Ikväll blir det dock en lugnare kväll, jag och malin ska ta en cider och sedan får vi se vad som händer.

Ingen inspiration till att skriva något..



BYEBYE

haha

Okej har fortfarande inte börjat plugga igen, läste igenom ett par gamla blogginlägg jag skrivit och jag undrar seriöst om det är något fel på mig haha
nej plugga var det ja

fast jag skulle fortfarande vilja hitta hur-du-får-ett-bra-liv-utan-ansträngning-programmet 140 hp...

pause i pluggandet 2..

Har tagit en till liten pause, gick till hemköp och köpte Powerking. Det kommer att bli en lång kväll.. Köpte även en trisslott för att jag tänkte att om jag skulle vinna låt säga en miljon skulle jag strunta i tentan och åka på någon rolig resa istället, men jag vann inte så nu måste jag fortsätta plugga (25 kr kunde jag väl ändå fått skrapa fram..). Jaja köpte även kortlek, imorgon blir det ölspel, om ingen vill vara med får jag väl spela själv. Där vinner jag iallafall :D

Nu åter till, trumvirvel, hooooolismeeen.


:)

pause i pluggandet..

har tagit en liten pause ifrån pluggandet och just nu popper.
Nu är det höst. Och om mindre än en månad fyller jag 20 år, woho..
Men iaf, hösten är här och sommaren är officellt över. Sommaren som aldrig började, vad hände med den otroligt roliga och fina sommaren jag hade planerat att ha? Kan nog räkna dagarna som var kul på en hand.. 9 juni var kul, riktigt kul tom. Då var jag på flustret och det var dansbandskväll :D väldigt skoj var det iallafall. Tyskland hade sina stunder, men även sina mindre roliga stunder. Att jobba utan Linda och de andra var mindre kul. London hade också sina stunder, där var det iallafall varmt. Vad gjorde jag mer ? INGENTING, jag badade en gång! EN GÅNG på hela sommaren, om man inte räknar doppet i poolen på scandic i Norrköping.. och det gör inte jag. Nej nästa sommar ska jag definitivt åka utomlands och bada jätte mycket och bli jätte brun. Ska nog kolla upp mina idéer om att jobba i typ Bamseklubben.. skulle vara otroligt kul.

Nej åter till popper och de andra gubbarna..

tenta-ångest..

Har min allra första tenta på Fredag, ångest. Läser och läser men undrar om nåt verkligen fastnar, min hjärna kanske är som en teflonpanna? hoppas inte det.. Det känns som det är en massa gubbar som snurrar runt där inne och jag kommer antagligen att drömma om dem, Feyerabend, Weber, Durkheim, Kuhn, Lakatos m.fl.. Om barmhärtighetsprincipen "sir, please execute me", om viljesvaghet : Ni tror att om ni pluggar kommer ni klara tentan, ni vill klara tentan, men ändå kommer ni titta på premiären av Grey's ikväll. Min lärare har sina roliga stunder.. Den hermeneutiska cirkeln, hm.. var det så det stavades? tror det.. HDM, vad stod H för nu igen, måste komma ihåg att kolla upp det. Jajuste Popper får jag ju inte glömma, han kommer nog också få vara med i min dröm. Hur skulle Freud tolka det då? aja Popper föddes 1902. Det kommer jag ihåg iallafall. Och Lakatos var hans elev. Han gillade att falsifiera saker, Popper alltså, eller rättare sagt alla hypoteser måste gå att falsifiera. Snow var en gubbe som gjorde kolera tester i London på 1800-talet, han hade hjälp-hypoteser. Mendels teori om mutationer var en ad hoc-hypotes. Weber var metodologisk individualist och Durkheim var metodologisk kollektivist. Oj nu börjar STC.. vad gjorde Feyerabend nu igen? måste kolla det också. Lakatos hade en teori om forskningsprogram som kan jämföras med Kuhns teori om paradigm. Lakatos vetenskapliga forskningsprogram består av följande centrala komponenter: 1. En hård kärna som består av antaganden och hypoteser som per definition är säkrade mot empiriska och logiska utmaningar 2. En strategi för hur man ska möta motexempel och vidareutveckla programmet, heuristik. 3. Ett skyddande bälte av hjälphypoteser som omsluter den hårda kärnan och skyddar den. Jag var tvungen att slå upp det där sista, trots att jag skrev det för en stund sen. Mer ångest. Jag är så trött, och så har jag ont i min ögon, tror att jag börjar få ögoninflammation. Eftersom jag tror det gick jag till apoteket för att köpa den väldigt effektiva gula salvan jag aldrig kan komma ihåg vad den heter. Men nej, den var slut. Och den är slut i hela sverige. Det är tillverkningsstopp, JAHA?? vad ska man göra då? Fick köpa något ögonbad, men det ville jag ju inte ha.. jag ville ha den gula salvan som ser jätte äcklig ut som gör hela ögat gult, mysigt. Eller så får man besöka en doktor för att få receptbelagd salva, men jag orkar inte. Dels för att jag antagligen inte har tillräckligt allvarliga symptom och sen orkar jag inte boka tid och gå dit, även om det inte är långt.

Jaja tenta på fredag som sagt, men även partaj förhoppningsvis.. :) HG!HG!HG!

SOVA BUMS!

Uppsala..

Välkommen till Uppsala
Välkommen hem

så står det på den fina lila bollen som är precis innan man kör in i Uppsala, trevlig info..

Ligger i sängen tillsammans med min nya sängkamrat, compaq. Vi gör ett fint par. Han ligger här framför mig tyst och fin, precis vad man letar efter i ett förhållande. Vi kommer nog vara tillsammans länge, så länge ingen tar honom ifrån mig. Jag gillar min nya dator.

Nu ska jag nog lägga ifrån mig den och sova lite..

Linköping igen imorgon, can't wait!

Pusss...

I'm not Brad P..

Måste bara skriva om en t-shirt jag såg på en kille på kalasmottagningen..
Killen i fråga var kanske inte vad man skulle klassa som speciellt attraktiv utan kanske lite mer åt det fula hållet.. men han hade en väldigt rolig t-shirt som det stod ; " I'm not Brad P " på. HAHA :D Självironi är kul..

Nu dusch, plugg, mat, seminarium.. Party ikväll? maybe baby

måndag..

En trött måndag efter en trevlig helg med både fest och mys. Blev filmkväll både lördag och söndag :) trevligt trevligt..

Ikväll blir det plugg med malin och sandra.. men måste hinna sova lite först, puss

Sittning

Igår var det sittning, är därför lagom sliten idag. Det blev kalv med kantarellsås samt chokladtårta till efterrätt..lite skillnad mot den frysta mat jag brukar äta :) Med step, trollerier och självklart BVG-låten var det en lyckad kväll.. och billiga alkoholpriser ! Kul kul.. nu trött trött.. plugg plugg?

Imorgon är det min städdag här i korridoren.. bläää

Ikväll blir det förhoppningsvis filmkväll, skönt med en lördag som inte innehåller alkohol :)

tack och hej leverpastej
(Var det bara jag som har läst alla Bert-böcker, minst tre fyra gånger.. de är fan riktigt bra.. eller jag tyckte det då iaf.. filmen och serien är också bra.. SPARRIS oooo BOLLAR)

kalasmottagning

Igår var det kalasmottagning här i Linköping på Cloetta center, ja cloetta innebär naturligtvis en massa gratis choklad :D Tog en massa godis, pennor, block, nyckelringar, kondomer & linjaler :) Gratis är gott..

Sen blev det förfest hos fadder-anna, trevligt trevligt.. Sedan utgång till Cloetta center som på kvällen förvandlats till en stor fest, där bl a the sounds uppträde, inte för att jag är något the sounds fan direkt.. Träffade en kille som jag läst matlagning med, en av de få människor från uppsala jag träffat. (appropå ingenting, men vad utmärker dialekten man pratar i Uppsala, inte säger vi treeden (träden) ? nej snarare trÄÄÄden isf, eller? jag vet inte..) Jaja efter många cider blev det taxifärd hem..

Idag var det inte kul att gå på föreläsning, men de två timmarna gick fort iaf.. Sen var jag duktig och gjorde en sallad, har känt att jag fått i mig alldeles för lite grönt de senaste dagarna men nu har jag både ätit sallad och köpt på mig lite frukt. Måste hinna städa lite snart innan Malin & Sandra kommer hit för att ha en mini-spa kväll med idol-tittande, imorgon är det sittning :)

BYE BYE

Igår var det tisdag..

.. och då var det seminarium + shopping som stod på schemat :)
Köpte en klänning som jag ska ha på sittningen på Fredag, en svart/silver/grå randig, rätt fin faktiskt, fast jag mest köpte en i panik :P
Det blev även en wok-middag med Malin & Sandra :)
Senare blev det IDOL, ja!! det började kl 20 och inte 19 som jag trodde, kom hem precis när det började.. ibland har man flyt.. som när jag och Sandra kom till busshållplatsen och konstaterade att sista bussen hem gick om 4 minuter.

Det är konstigt, de sista nätterna har jag drömt drömmar som är så verkliga så när jag vaknar undrar jag om det jag drömt har hänt eller om det var en dröm.. aja .. det var nog en dröm..

Jaja igår kväll blev det en kort visit till HG också, satt ett tag med några av våra trevliga faddrar.. Vi kom precis lagom till Happy Hour, en cider kostade 15 kronor!!! Ja ni läste rätt, 15 kronor! absolut trevligt.
Väldigt mkt folk, tydligen var det sittning för läkarlinjen eller nåt i den stilen..

Nu ska jag duscha och sen blir det kalasmottagningen. Förhoppningsvis blir det kul :) updates om den.. bye bye

apologize

Apologize - One Republic feat Timbaland

I'm holding on your rope
Got me ten feet off the ground
And I'm hearing what you say
But I just can't make a sound
You tell me that you need me
Then you go and cut me down
But wait...
You tell me that you're sorry
Didn't think I'd turn around and say..

That it's too late to apologize, it's too late
I said it's too late to apologize, it's too late

I'd take another chance, take a fall, take a shot for you
And I need you like a heart needs a beat
(But that's nothing new)
Yeah yeah

I loved you with a fire red, now it's turning blue
And you say
Sorry like an angel, heavens not the thing for you,
But I'm afraid

It's too late to apologize, it's too late
I said it's too late to apologizes, it's too late
Woahooo woah

It's too late to apologize, it's too late
I said it's too late to apologize, it's too late
I said it's too late to apologize, yeah yeah
I said it's too late to apologize, a yeah

I'm holding your rope
Got me ten feet off the ground...

fan

Har precis sprungit en runda runt ryd :) kändes bra, hade nästan glömt bort hur skönt det är att springa, speciellt efteråt såklart. Det är också ett bra tillfälle att tänka och att fatta beslut.




dumdumdumdumdumdumdumdumdumdumdumdum

Imorgon blir det till att leta klänning till sittningen nu på fredag :)

Spex

Kom precis hem ifrån stan, har varit och tittat på Spex :) För den som inte riktigt vet vad spex är, det visste inte jag innan iaf, så är det teater där publiken är aktiv kan man säga, t ex ropade publiken flera gånger ; på tyska, argare, mer patetiskt m.m. och så gjorde skådespelarna det de blev tillsagda. Kul var det.


Nu kanske en macka ?

ALOHA

Igår var det hawaiifest, trevligt trevligt. Hawaiisånger, bål och is i badkaret (väldigt bra idé) var trevliga detaljer :P Sedan utgång till Ryds herrgård, älskar att jag bor 1 minut därifrån, väldigt praktiskt. Där var det mkt folk och kul :)

Apologize - One Republic feat Timbaland, väldigt bra! ladda hem!

Kom precis hem från hemköp, har varit och handlat lite mat.. Mest fryst mat och salami och cola och cider ! :P Hela kostcirkeln..

Ska städa lite, och plugga för att sedan ikväll ev. gå på spex! skulle vara kul :)

Nej nu ska jag sätta igång.. .