...

Jag undrar hur Åke, Britta, Lizzy, Puck (Jag fattade aldrig om det var ett smeknamn eller om hon verkligen hette så), Ingrid, Allan, Margit, Eija, Irma och alla de andra tanter och gubbar, som jag träffat i sommar, mår. Lever de fortfarande? Har Margit fått sin lägenhet? Gick allt bra på Lizzys barnbarns konfirmation? Hur mår Eijas man? Tar någon sig tid och spelar poker med Allan varje dag? Har Ingrid äntligen fått sin hörapparat så hon kan hänga med i alla samtal?

suck

Jag vill bara åka långt långt bort till en öde ö tillsammans med de jag älskar.
Vuxenlivet är överväldigande och jag vet inte om jag orkar.

Nolla


vi är alla små nollor, små nollor äro vi
vi älskar festeriet, ja soCer älskar vi

Jag är för nervös för att komma på en fyndig rubrik.

Söndag. Snart skolstart, börjar bli löjligt nervös. Stundvis känns det riktigt bra, speciellt kändes det bra när jag såg att en av böckerna som står med till första kursen har jag redan läst; Mig äger ingen. (Naturligtvis står det med x antal fackböcker också, det vore ju bara för slappt att ha skönlitteratur som kurslitteratur, men ändå!) Men vissa stunder vill jag bara strunta i allt och ligga kvar i sängen och leva mitt liv därifrån, men jag antar att det inte är ett alternativ. Men, men...nog om skolstart och till helgen som gått istället... Ifredags var det födelsedagsfirande i Norrköping vilket var väldigt trevligt. Hela lördagen var jag allmänt seg, men det blir väl lätt så när man stannar uppe till halv fyra för att titta på Little Britain (efterfest i Ryyyd!). Trots seghet orkade jag med lite saker i lördags ändå (som att dammsuga hela lägenheten), äta lunch med Jonatan, hans mamma och morbror, gå en sväng på IKEA samt fika. Nu ska jag och mina nerver försöka ta det lugnt ett tag innan det är dags för "tjuvstart av nolle-p" (andas, andas...)

I've got soul but I'm not a soldier

Sambo-fritt ytterligare en kväll. Malin har varit här och fikat, mycket trevligt :) Hade även en harkrank på besök men nu verkar den ha försvunnit, hoppas att den åkte hem och inte kommer fram när det är dags för mig att sova.

På måndag börjar skolan, det börjar kännas lite pirrigt. Känner mig lite som en sjuåring igen, som gärna skulle vilja gå till skolan tillsammans med mamma (med en alldeles ny rosa ryggsäck) som stöd. Men det passar sig nog inte att man som 20-åring tar med sig mamma till universitetet. Förhoppningsvis går det bra i alla fall, hoppas på snälla faddrar :) Dock kan de ju inte vara lika snälla som förra årets faddrar då Jonatan faktiskt var min fadder (dock bara fusk-fadder, men han hade en fest) och han var snällast ;)

Between You and Bekir Ziyanak

du verkar vara en svensk fanatiker stämmer de? konstigt man ser inte ofta turk me svensk kille....:s

Ett meddelande jag fick på Facebook, kul va? Får typ meddelanden på turkiska en gång om dagen + ett antal vännerförfrågningar från turkar, boende både i Sverige och i Turkiet. Att vi båda har anknytning till Turkiet räcker inte för att vi ska bli vänner. Tyvärr.

Sambo-fritt

Är ensam hemma, Jonatan är och jobbar. Jag har redan badat bubbelbad, druckit te, läst, tittat på "Project Runway"...Alltså samtliga saker man bör passa på att göra när man har sambo-fritt, ska även passa på att måla naglarna då "nagellack luktar starkt" (Jonatan och mamma bör starta en anti-nagellack-klubb) men nu är jag trött på att vara ensam. Ska väl ta tillfället i akt och ströläsa bloggar och snurra runt på Facebook. Sen, så snart tvättmaskinen är klar, ska jag sooova!

Tillbaka

Nu ligger jag hemma i min säng i Uppsala, är nu hemma i Sverige igen efter en vecka i istanbul. I eftermiddag åker jag till Linköping, till Jonatan och vår lägenhet.

Tittade precis på nyhetsmorgon, ett band som jag och mamma satt bredvid på flyget (från London - Sthlm) var med och spelade i Nyhetsmorgon, "Plain White T's" heter de, eller nåt liknande. Även Victoria Silverstedt åkte samma plan (men det tycker jag inte är lika coolt, eftersom jag inte är en silikonkåt kille) Oj nu spelar de ju igen, de är ju de som gjort den där låten "Hey Delilah", den låten har ju spelats rätt mycket, hmm man kanske skulle ha frågat om en autograf?

Nu åter till min istanbul-resa; 30 grader varje dag, ungefär 400 myggbett, läst tre böcker ("Bitterfittan", "Smuts", "Snabba cash" - Den sista var faktiskt bra, jag hade inte speciellt höga förhoppningar efter det jag läst om den men den var bra...), varit vid havet utan att kunna bada (det är surt när det är över 30 grader och sol, men trots att Medelhavet ser väldigt inbjudande ut längs istanbul, så är vattnet fullt med kemikalier efter utsläpp från de stora fraktfartygen som går längs Bosporen och Marmarasjön - så tyvärr, man kan inte bada utan att riskera att bli sjuk). Eftersom bada var uteslutet återstod inte så mycket annat än att shoppa (inte mig emot). Jag handlade för ungefär 4000 kr, för det fick jag bl. a. en kappa (en jättefin gammelrosa, kortare modell från ZARA), två klänningar, två koftor, ett par t-shirtar och linnen, två klockor, ett par converse (jättefina, vita med en bild av en palm på..det lät ju inte så fint, men jag kan intyga att de är fina!), nattlinnen, ett par saker till Jonatan (tänker inte skriva vad ifall han hinner läsa det här innan jag kommer), sprit (på flygplatsen, köpte en falska "Raki", turkisk sprit, en flaska Absolut, "Pride edition" - alltså randig i regnbågens färger). Hm.. köpte en del små saker också...

Nu: Promenad i Gränby, den sista på ett tag...

:)

Uppsala: 15 grader
istanbul: 28 grader

Sambo!

Nu är jag och Jonatan sambos ! Hela helgen har gått åt till att bära möbler, ställa i ordning porslin samt att skruva ihop möbler. Det tog sin lilla tid att få ihop tv-bord, soff-bord, bokhylla, nattduksbord (2 st), skrivbord, köksbord + 4 stolar och en riktigt trevlig lampa med touch-dimmer (vi lyckades ha sönder en glödlampa när vi lekte med den, men den är jättekul att tända och släcka. Rör man dimmer-pinnen en gång blir det lite ljus, två gånger lite mer ljus och tre gånger ännu mer ljus, ytterligare en gång och den släcks - jättekul! OCH den hade kostade endast 149 kr, nedsatt från 899). Men nu är vårt hem riktigt fint (förutom x antal kartonger från IKEA), inom en snar framtid blir det inflyttningsfest! (De som vill se hur det ser ut innan är givetvis välkomna för en rundtur)

Idag lämnade jag dock vårt hem för att åka hem till Uppsala för att imorgon åka till istanbul, Turkiet . En veckas shopping, otroligt trevligt.